Toyota Corolla er, MÅSKE, den bedste bil i Europa. 

Hvert år afholdes årets nye bil. De nyeste biler i året bliver vurderet af 60 motorjournalister fra i alt 23 lande - herunder er Danmark repreæsenteret af Søren W. Rasmussen fra FDM Motor. I alt 35 biler har været i det omfattende kandidiatfelt, som nu er skåret ned til kun 7 biler. Her er Toyotas Corolla en stærk kandidat i feltet, mod sine konkurrenter: BMW 1-serie, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio og Tesla Model 3.  Den endelige vinder kåres til Marts 2020. 

Men der bliver lagt stor vægt på, at Toyota Corolla er en stærk kandidat. 

Hvorfor så Toyotas Corolla?

Corolla er blevet særligt udvalgt grundet bilens gode køreegenskaber. Det lave tyngdepunkt, den faste affjedring og Corollas meget præcise styring. Derudover er der også meget stor ros til den nyeste og fjerde generations hybridteknologi fra Toyota, som i Corolla, fås i to forskellige udgaver. Dens 1.8-liters hybridmotor med 122 hk, og den kraftigere 2.0-liters hybridmotor med 180 hk. 

Det andet er, at Corolla indeholder alle de nyeste innovative og teknologiske udstyrsmuligheder. Bl.a. Trådløs opladning af smartphone, 10'' Farvedisplay direkte i forudden, LED-matrix forlygter, intelligent parkeringsassistent, og Toyotas Safety Sense. 

Der er endnu nogen måneder til at afgøre endnu, men ingen grund til ikke at være stolt over at Toyotas Corolla er blandt de sidste 7 finalister. Vinderen afgøres til den internationale biludstilling i Geneve i Schweiz til Marts i 2020.

Toyota har to gange før vundet Årets Bil i Europa, dengang var det i 2000 med den første generation af Toyota Yaris og i 2005 med hybridbilen Prius. Bliver spændende om de Corolla kan give dem en tredje Årets Bil.  

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.