Brintbilen Toyota Mirai får forbedret rækkevidde op til 650 km

2. generation af Toyota Mirai byder på mere rummelig kabine, ny platform og en forbedret rækkevidde grundet ekstra brinttank.

Caroline Laisbo, 01/12/2020

Toyotas anerkender værdien af brint som en levedygtig og rigelig ressource til transport og lagring af energi. Denne anerkendelse kommer bestemt til sin ret i den nye generation af Toyotas brintbil Mirai. Den nye Mirai byder har fået et omfattende redesignet brændselscellesystem, ny platform og nyt aerodynamisk design, alt sammen noget som er med til at effektivisere rækkevidden på brint til omkring 650 km - helt uden udledning af CO2

Den nye Mirai forventes til Danmark i marts 2021 og forventes at ville koste omkring 480.000 kr. 

Du kan også læse FDMs artikel om Mirai her

Fakta - Hvad er en brintbil? 

En brintbil eller brændselscellebil, som den også bliver kaldt, er også en hybridbil.

I brintbilen er benzinmotoren skiftet ud med en brændselscelle, og den traditionelle benzintank udskiftet med to tanke til brint, der er en gasart.
Bortset fra disse komponenter er der mange ligheder med vores øvrige hybridbiler. Brinten forenes i brændselscellen med ilt, og i denne kemiske forbindelse dannes elektricitet, som anvendes til at drive bilens elmotor.
Elmotoren forsynes på samme måde som vores øvrige hybridbiler også med el fra bilens "traditionelle" hybridbatteri, der løbende oplades under kørslen, når man bremser eller motorbremser.

Ny platform giver perfekt vægtfordeling, ekstra tank og nyt femte sæde

Den næste generation af Mirai er bygget på Toyotas modulære GA-L platform. Den nye platform giver bilen et stivere karrosseri og lavere tyngdepunkt, som øger de dynamiske køreegenskaber i bilen.

Det er på baggrund af at bilen er blevet længere med i alt 85 mm og har fået en større akselafstand på 140 mm, dette har gjort plads til at man har kunne flytte brændselscellestakken fra sin nuværende placering under gulvet og om til motorrummet. Dette har både givet mere plads i kabinen og gjort det muligt at udvide med fem sæder bagtil. De nye tanke er placeret i en såkaldt “T” -konfiguration, den længste ligger centralt under køretøjets gulv og to mindre tanke ligger under bagsæderne og ved bagagerummet. Sammen kan de nye tanke rumme 5,6 kg brint sammenlignet med forhænverendes 4,6 kg. Udover det er Mirai blevet lavere med i alt 65 mm, også har den fået en stigning på 75 mm i sporvidden og dermed også udvidet behovet for større 19 eller 20-tommer dæk.

Specielt tankenes nye placering, det stivere karrosseri og den nye højde har været med til at give en perfekt 50 - 50 vægtfordeling og dermed endnu bedre køreegenskaber. 

Dynamisk køreoplevelse og masser af udstyr

Den nye Mirai bliver på baggrund af den nye platform meget mere blid at køre i. Grundet den moderne teknologi er bilen både støjsvag og har en utrolig hurtig speederrespons, som gør kørslen både let og livlig. Mirai i et smart design, hvor luksus igen er i førersædet. Bilen kommer med et sammenkoblet instrumentbord og armlæn, som sammen skaber en luksuriøs oplevelse i kabinen. Instrumentbrættet er fuldt ud digitaliseret med farvedisplay, også kommer Mirai også med en ekstra stor touchskærm med den nyeste teknologi. 

1/1

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.