Finansiering af bil

Få et overblik over hvilke muligheder der er når du gerne vil låne penge til dit næste bilkøb

Det er de færreste, der kan betale deres bil kontant. Derfor når i har fundet drømmebilen som opfylder alle jeres behov, så skal der findes en økonomisk løsning. Typisk med spørgsmål som: Hvor skal jeg finansiere den? Hvor meget skal jeg lægge i udbetaling? og skal jeg vælge en fast eller variabel rente? 

Du kan finansiere din bil flere steder herunder f.eks. i banken eller hos bilforhandleren selv. I banken afhænger prisen oftest af dit kundeforhold. Derfor kan du få en billigere billån, des bedre kunde du er i banken. Ellers kan du vælge at finansiere den hos bilforhandleren selv. Bilforhandlerne kan du oftest opnå en lavere rente. Toyota Finans er tidligere blevet kåret som Danmarks Bedste Billån flere år i træk. Og så har du muligheden for at vælge mellem fast eller variabel rente.

Skal du vælge fast eller variabel rente?

Variabel rente

En variabel rente på et billån er en rente, der bevæger sig op og ned med den generelle markedsrentens udvikling. Den fastsættes for udlån typisk for hver 3., 6. eller 12. måned, eller op til hvert 10. år. Lån med variabel rente kaldes også for et tilpasningslån, fordi renten tilpasses løbende.

Fordele
 • Som regel vil man have en lavere rente på lånet end ved fastforrentede lån, og derfor bliver ydelsen lavere.
 • Når renten falder, falder ydelsen automatisk svarende hertil. 
 • Den lavere rente betyder, at man i starten afdrager relativt mere på lånet i forhold til et tilsvarende lån med samme løbetid og med en (højere) fast rente.
Ulemper
 • Renten på et lån med variabel rente tilpasses løbende, og der er ikke nogen øvre eller nedre grænse. Det betyder at man er helt afhængig af markedsrenten, og det kan der være usikkerhedselementer i. 

Fast rente

Et lån til en bil med fast rente, betyder at du uanset hvordan markedsrenten stiger og/eller falder så betaler du den samme rente i hele den aftale låneperiode.

Fordele 
 • En fast rente giver sikkerhed i lånet, da du ikke, sammenlignet med en variabel rente vil kunne ende med at betale store rentebeløb, hvis markedsrenten stiger.
 • Du betaler altid den aftale rente, uanset markedet. Det giver for mange en følelse af sikkerhed i deres lån. 
Ulemper
 • Man kan ende med at betale mere for lånet, end højst nødvendigt. Da renten ikke tilpasser sig løbende, hvis perioden man derfor låner i giver en uhørt lav markedsrente, så kan man være uheldig at betale mere for lånet end resten af markedet.
 • Typisk er en fast rente også sat lidt højere fra start, end en variabel rente, da der skal være en vis sikkerhed for långiver.

Billån med eller uden udbetaling

Lån med udbetaling

Et lån med udbetaling betyder at du betaler en procentdel af bilens pris. Dette er typisk minimum 20%, man kan dog oftest sagtens lægge en større udbetaling. Det kan betyde at man skal have en masse penge op af lommen, medmindre man har en byttebil der dækker udbetalingen. At lægge en god udbetaling har fordele, da det kan give bedre vilkår for billånet f.eks. en lavere månedlig ydelse. Samtidig dækker det også det første tab der kommer på bilen, når den kører ud fra forhandleren og mindsker derfor risiko for værditab.  

Lån uden udbetaling

Et lån uden udbetaling betyder at du ikke lægger nogen penge i forbindelsen med at optage dit billån. Du låner derfor det fulde lånebeløb inkl. etableringsomkostninger over den specifikke låneperiode. Man skal være opmærksom på at renten oftest er højere når man tager et billån uden udbetaling. Dette er fordi at man som lånetager ikke har sikret sig overfor finansieringsselskabet. 

Hvad er ÅOP? 

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Den procentsats giver dig et overblik over de samlede omkostninger der er i forbindelse med dit billån. Det er på den måde den reelle pris på lånet, som du betaler. 

Det gælder for alle lån at:

 • Kaskoforsikring er et krav
 • Låntagere må ikke stå i RKI
 • Positiv kreditværdighedsvurdering forudsættes
 • Kreditværdighedsvurderingen beror altid på en individuel vurdering af den enkelte ansøgning.

Se udvalgte finansierings kampagner, se alle her

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller