Alt om Toyota Corolla

Corolla mellemklasse bil, fås både som Hatchback og Touring Sports (Stationcar), og kan fås som Hybrid

Toyota Corolla har plads til hele familien. Corolla har i tidligere generationer været meget elsket i Danmark, og da Corolla 2019 kom til Danmark blev der for alvor skubbet gang i salget af bilen igen. Corolla kan fås både som Hatchback eller Touring Sports (Stationcar), har 5 døre, og har seler til 5 personer. Corolla Stationcar har ekstra meget bagagerumsplads, som gør det nemt at have barnevogne, kufferter og storindkøb i bilen.

Der er ikke stor forskel på Corolla Benzin og Corolla Hybrid udover den brændstofeffektive hybridteknologi, som giver dig automatgear som standard og en lav grøn ejerafgift. 

Toyota Corolla Timeline

1966-1970
Første generation

Toyota Corolla blev placeret mellem Corona og Public modellener, da den fik sin debut i 1966. Den blev introduceret som en 1 liters kompakt sedan. Corolla'en var ikke kun den mest succesfulde Toyota model nogensinde, men også den model der var med til starte auto-bølgen i Japan, sammen med Datsun Sunny 1000. Corolla'en byggede på erfaringerne lært fra Publica'en, da befolkningen begyndte at stille større krav til ydeevne, kvalitet, økonomi og kørekomfort. 

1970-1974
Anden generation

Siden 1966 har Corolla ledet markedet for kompakte familiebiler i Japan. I 1970 blev Corolla Sprinter modellen adskilt fra Corolla, for at danne en selvstændig model Sprinter. Corolla fik dog en ny coupé variant, selvom karosseriet var det samme som den "nye" Sprinter coupé. 

1974-1979
Tredje generation

Den tredje generation af Corolla kom på markedet i april 1974, og blev overlappet anden generation der blev på markedet et stykke tid længere. I denne periode blev den nye model omtalt som Corolla 30, for at kunne skælne den fra den tidligere model. 

Med den nye generation af Corolla, blev akselafstanden udvidet med 35mm og de forreste og bagerste slidbaner med 40 mm, for bl.a. at opfylde emissions -og sikkerhedsstandarderne. 

1979-1983
Fjerde generation

Den fjerde generation af Corolla sedan blev udgivet i marts 1979, og bragte antallet af varianter op til 7. Varianterne inkluderede, 2- og 4 dørs sedaner, en hardtop, en coupé en liftback og 2- og 4-dørs varevogne. Derudover fik bilen et nyt og mere lineært design. 

1983-1987
Femte generation

Udgivet i maj 1983, den femte generation af Corolla (og Sprinter) repræsenterede en omfattende modelændring. Den familiebrugte sedan skiftede fra baghjulstræk til forhjulstræk. Coupe modellen blev også renoveret og beholdte baghjulstrækket for at sikre de sporty køreegenskaber. 

1987-1991
Sjette generation

Den sjette generation af Corolla udgivet i maj 1987 blev designet under temaet "en global højkvalitets sedan ud over sin klasse", hvilket hævede bilens opfattede status. I Japan udgik 5-dørs liftback-modellen. Varebilen og vognen (som havde sprunget over omstillingen til femte generation) blev renoveret baseret på den sjette generation af Corolla sedan, og blev frigivet tre måneder efter sedanen. Varevognen kom kun i et 4-dørs karosseri.

1991-1995
Syvende generation

Den syvende generation af Corolla blev introduceret i juni 1991. Med forlænget akselafstand, karrosserilængde, bredde og højde gav den overordnede kropsstyling bilen en mere massiv følelse, hvilket gav den et billede af en model af højere kvalitet. Corolla'en havde støt opgraderet sig selv siden dens debut i 1966, og trenden nåede toppen med 1991-modellen, som blev en prisbillig, men alligevel af høj kvalitet. Vogn- og varevognsmodellerne blev også totalrenoveret tre måneder senere.

1995-2000
Ottende generation

Udgivet i maj 1995, blev ottende generations Corolla udviklet med fokus på miljø, sikkerhed og samlede ejeromkostninger. Karosseridimensionerne var stort set uændrede, og mange af komponenterne var de samme som forgængerens, og alligevel formåede den nye model at reducere køretøjets vægt med op til 50 kg.

Motoropstillingen blev ledet af en 1,6-liters 5-ventils VVT-enhed (4A-G), der producerede 165 PS, efterfulgt af 1,6-, 1,5- og 1,3-liters "high-mecha" twin-cam enheder (som producerede 115 PS, 100 hk og 88 hk) og en 2-liters dieselenhed med reduceret NOx og røgudledning.

2000-2006
Niende generation

Den niende generation af Corolla, der blev lanceret i august 2000, kom i to karrosserityper: en standard 4-dørs sedan og en 5-dørs vogn (Fielder). GT-klasse sedaner og sportsmodeller, inklusive Corolla Levin, blev udgået.

Mens tidligere Corolla-sedaner opretholdt konservative designs for at imødekomme de overvejende midaldrende og seniorkunder, blev niende generationsmodellen fuldstændigt redesignet for at skabe "værdi for det nye århundrede."

De næste generationer gik hovedsageligt uden om Danmark. 

Fra 2012 til 2019 blev Toyota Corolla afløst af Auris på det danske marked, og kom først tilbage i 2019 i et helt nyt design og med Toyotas fjerde generations hybrid teknologi. 

Den nye generation af Corolla

Toyota Corolla - alt hvad den moderne familie behøver

Favoritten blandt flere generationer grundets den fantastiske rummelighed

Toyota Corolla er tilbage med et stærkt og sporty design, med friske linjer og muligheder for mange flotte farver. Corolla, fås både som benzin, og med Toyotas banebrydende 4. generations hybrid-teknologi. Vælger man Hybrid kan man forvente bløde overgange under kørsel, samt hurtig responstid. Bilen har som udgangspunkt et lavt tyngdepunkt, en fast affjedring og en utrolig præcis styring, så hybrid-teknologi eller ej, så er Corolla en fryd at køre. 

Corolla har alle de nyeste innovative og teknologiske udstyrs muligheder bl.a. Trådløs opladning af smartphone, 10'' Farvedisplay direkte i forruden, LED-matrix forlygter, intelligent parkeringsassistent, og den innovative sikkerhedspakke Toyota Safety Sense. Så er der udstyr!

Corolla Ts 1.8L Platinum 2019 004 753184
Corolla Ts 1.8L Platinum 2019 011 137191
Corolla Hb 1.8L White Bitone 2019 006 192586
Corolla Hb 2.0L Red Bitone 2019 034 367082

Toyota Corolla Service, reparation og udstyrspriser

Corolla er kendt for at være pålidelig, men det ændre ikke på, at man har brug for et værksted når der skal laves service og diverse reparationer. For at få Corolla til at være en trofast ven i mange år, skal den have det regelmæssige serviceeftersyn.

Mange tidligere Corolla modeller holder i mange år, ved regelmæssigt vedligehold.

Få tjekket op på hvad et stort og lille service koster, en reparation eller hvis du ønsker priser på ekstraudstyr som f.eks. hjul og dæk til din Corolla, ved at tage kontakt til et bilhus nær dig. Vi har samlet alle Toyota forhandlere i oversigten lige her.  

Se brugte Corolla til salg

En brugt Toyota Corolla er det perfekte valg uanset om den er nyere brugt eller godt brugt. En Corolla er nemlig en fantastisk bil i mange år frem. 

Ny Toyota

Skriv til et Bilhus

Bliv ringet op af et Bilhus

Find dit bilhus