Rundt om Yaris

MODEL HISTORIE 
Toyota Yaris, Echo eller Vitz, modellen har igennem tiderne haft mange forskellige navne, alt efter hvilken verdens del man er fra. Den sporty hatchback er populær blandt mange, og er blevet produceret i mange forskellige varianter. Selv Toyota Gazoo Racing har brugt modellen til deres rally platform.

Første generation 1999 - 2005

I 1992, Toyota Yaris blev udviklet som efterfølgeren til den meget populære Starlet model, der længe havde været et internationalt hit. Forventningerne til Yaris var tårnhøje, hvilket også betød for Toyota, at den nye modelserie skulle være moderne i design, samt indeholde den nyeste teknologi.

Den Europæiske Yaris

I Europa kunne bilen kun fås som enten en tre- eller femdørs hatchback, selvom der blev produceret alternative varianter i andre lande. Yaris blev designet i Frankrig, med fokus på det europæiske marked. Yaris skulle være stilet, rummelig og fyldt med karakter uden at gå på kompromis med sikkerhed, det er blandt andet derfor at instrumentbrættet blev placeret i midten for at reducere tiden, hvor føreren ikke har øjnene på vejen.

Den første generation af Toyota Yaris, var meget populær både i forhold til salg, såvel som hæder igennem forskellige priser bilen vandt.

Det var blandt andet den 4-cylendrede, 1,0 liters motor (SCP10), med kælenavnet ”Mighty Atom”, som modtog The international Engine of the Year Award.

I 2000, blev Toyota Yaris kåret som både European Car of the Year, samt Japanese Car of the Year.

Anden generation af Yaris 2005 - 2010

Igen havde Toyota noget at efterleve ved den anden generation af Yaris, da den første var en stor succes. For at imødekomme dette fokuserede de på 3 hovedpunkter.

  1. At bevare modellens DNA, en rummelig hatchback, der udmærker sig på komfort, sikkerhed og ydeevne.
  2. Forfine bilens detaljer, som f.eks. hvordan dørene lyder når de lukkes.
  3. Forbedre bilens køregenskaber og øge byggekvaliteten i sin helhed.

Tredje generation af Yaris 2011 - 2014

Den tredje generation af Yaris blev offentliggjort i 2011. Den nye model bød på et mere aggressivt design, med skarpere kanter og større fokus på sportslighed. Yaris ‘en blev også 100mm længere, fik en længere akselafstand og et lavere tag. Alt dette var med til at forbedre bilens køreegenskaber. Den største nyhed, var ud over sit traditionelle udvalg af motorer, introduktionen af Toyotas nye hybrid drivlinje.

Tredje generations facelift 2014-17

Et stort facelift der byder på store design ændringer, bl.a. ny designet front, nye LED baglygter og ny bagende med udstødningen integreret i kofangeren. Det bliver nu også muligt, at personalisere din Yaris som aldrig før. 

Derudover modtager undervognen også ændringer, for at forbedre kørekomforten og bilens agile køreegenskaber. 

Yaris GRMN Limited edition

​Yaris ville deltage i verdensmesterskabet i rally 2017. På grundlag af dette, blev den vejgående Yaris modificeret til en strengt begrænset højtydende GRMN-udgave med en 1,8-liters motor, der lokker et helt nyt publikum til en af ​​Toyotas mest kendte modeller.​

Fjerde generation af Toyota Yaris 

Den nuværende generation af Yaris er bygget på baggrund af Toyotas, mere en 20 års erfaring med hybride drivlinjer. Den er bygget på Toyotas nye GA-B platform og kraften kommer fra den 3-cylendrede 1,5 liters hybride motor, den fjerde generation i af Toyotas hybride motor program.  Motoren har en bedre effektivitet, lavere Co2 udslip og kan nu køre på elektricitet alene.

Den fjerde generation af Yaris, bød også på rally varianten udviklet i samarbejde med Toyota Gazoo Racing, nemlig GR Yaris.  

Den fjerde generation af Toyota Yaris, blev kåret som European Car of the Year 2021, og var finalist til Auto Best 2021.

1/1

Produktion

Model: Toyota Yaris
Produktions interval: 1999 - 
Produktionssted: Valenciennes, Frankrig

Type og Platform

Type: Minibil
Varianter: 3-dørs og 5-dørs
Træk: Forhjul | Firehjulstræk
Beslægtede: Toyota Vitz, Toyota Echo
Forgænger: Toyota Starlet

Drivlinje

Benzin motor: Ja
Hybrid motor: Ja
Diesel motor: Ja
Gearkasse: Manuel & Automatisk

Facelift og generation

##P10 1999
##P90 2005 - 2010
##P130 2011 - 2013
##p210 2020 -
##P150 Yaris Cross Forventes i fjerde kvartal 2021

TOYOTA YARIS TIDSLINJE

Her kan du se de forskellige udgaver af Yaris igennem årene.

TOYOTA YARIS IGENNEM TIDERNE

1/1

Toyota Yaris Service, reparation og udstyrspriser

Yaris er kendt for at være pålidelig, men det ændre ikke på, at man har brug for et værksted når der skal laves service og diverse reparationer. For at få Yaris til at være en trofast ven i mange år, skal den have det regelmæssige serviceeftersyn ved hver 15.000 km eller ved hvert år.

Mange tidligere Yaris modeller holder i mange år, ved regelmæssigt vedligehold.

Få tjekket op på hvad et stort og lille service koster, en reparation eller hvis du ønsker priser på ekstraudstyr som f.eks. hjul og dæk til din Yaris, ved at tage kontakt til et bilhus nær dig. Vi har samlet 23 Toyota forhandlere i oversigten lige her.  

SE BRUGTE YARIS PÅ LAGER

En brugt Toyota Yaris er det perfekte valg uanset om den er nyere brugt eller godt brugt. En Yaris er nemlig en fantastisk bil i mange år frem.