Toyota Camry - En kraftful luksus sedan

Navnet Camry er engelsk udtale for det Japanske ord "Kan-muri", som betyder krone. 

Toyotoa Camry's tidslinje

Her kan du se de forskellige udgaver af Camry igennem årene.

1983-1986
Første generation

I starten af 1983 blev Toyota Camry introduceret som selvstændig modelserie med tværliggende motor og forhjulstræk.

Denne model blev fra januar 1983 solgt som firedørs sedan og femdørs combi coupé (Liftback) og solgt sideløbende med forgængeren Cressida. Karrosseriformen fulgte 1980'ernes tidssmag og kan betegnes som kantet eller kasseformet.

1986-1991
Anden generation

Anden generation af Camry havde de interne modelbetegnelser CV20, SV21 og VZV21, og blev bygget mellem oktober 1986 og maj 1991. Modellen fandtes igen som firedørs sedan, men ikke længere som combi coupé (Liftback). I stedet kunne modellen for første gang fås som stationcar.

1991-1996
Tredje generation

Anden generation af den forhjulstrukne Camry blev frigivet i august 1986. Ligesom sin forgænger, adopterede den nye model et 4-dørs sedan-karosseri med bagerste kvarte vinduer, med en forskel, at den udvendige stil blev mere afrundet og aerodynamisk.

1996-2000
Fjerde generation

Denne fjerde generation af Camry var en videreudvikling af tredje generation og blev bygget mellem august 1996 og september 2001. I midten af 1997 introducerede stationcar blev kun markedsført i Japan og hed Toyota Camry Gracia.

2001-2004
Femte generation

Femte generation af Camry blev introduceret på Frankfurt Motor Show i september 2001.

Karrosseriet havde en udpræget kileform med fladere C-søjle og "familieansigtet" fra de andre Toyota-modeller. Luftmodstandskoefficenten kunne som følge af det mere strømlinede karrosseri reduceres til 0,28. Den nye platform, som muliggjorde en 50 mm længere akselafstand, muliggjorde også mere kabineplads.

2006-2011
Sjette generation

Den sjette generation blev officielt ikke markedsført på det europæiske marked, og derfor har vi ikke set meget til den i Danmark. Standard modellen var udstyret med en firecylindret 2,4-litersmortor, med 156 hk. Camry'en kunne bl.a. fås med satellitradio, navigation, xenonlys og Bluetooth. 

Den kunne også fås med en 2,4 liters hybrid motor, der havde en ydeevne på 189 hk. 

2011-2019

Syvende generation

Den syvende modelgeneration af Camry, blev heller ikke officielt importeret til Danmark. Der var mange ligheder til den tidligere generation, men karrosseriet var nyudviklet. Derudover var motor sortimentet også anderledes, men hybrid modellerne var stadig koblet til de højere udstyrsvarianter. 

2019 -

Nuværende Toyota Camry

Den nye Camry Hybrid kombinerer en stor sedans eksklusive elegance med alle fordelene ved Toyotas avancerede hybridteknologi. Resultatet løfter fornøjelsen ved at køre hybrid til et nyt niveau.

Helt i tråd med Toyotas massive fokus på mobilitet introduceres den nye Camry udelukkende som hybridbil.

Toyota Camry

Toyota Camry er en stor mellemklassebil fra Toyota. Bilen kom som en afløser til Toyota Cressida, hvis import til Europa først blev indstillet i 1985. Navnet Camry er den engelske udtale af det japanske ord "kan-muri", som betyder krone. Det var også denne model der var bag Toyotas skifte fra bag- til forhjulstræk i de store mellemklasse modeller. 

Importen af Toyota Camry til Europa, blev indstillet i 2004, pga. lave salgstal og ligheden med Toyota Avensis og Lexus GS. I 2019 blev Toyota Camry genintroduceret til det Europæiske marked, i form af en luksuriøs hybrid udgave, der byder på et nyt flot design, Toyota Safety Sense og lækre køreegenskaber. 

 

Toyota Camry 1983 - 

Produktion

Producent Toyota Motor
Model Camry
Produktionsår 1983 -


Platform

Type Stor mellemklassebil
Karrosseriformer 4-dørs sedan
  5-dørs combi coupé
  5-dørs stationcar
Teknik Tværliggende frontmotor, for- eller firehjulstræk


Drivlinje

Motorvarianter

Benzin
Diesel
Hybrid

Gear Manuel & automatisk

Toyota Camry Service, reparation og udstyrspriser

Camry er kendt for at være pålidelig, men det ændre ikke på, at man har brug for et værksted når der skal laves service og diverse reparationer, for at få Camry til at være en trofast ven i mange år.

Mange tidligere Camry modeller holder i mange år, ved regelmæssigt vedligehold.

Få tjekket op på hvad et stort og lille service koster, en reparation eller hvis du ønsker priser på ekstraudstyr som f.eks. hjul og dæk til din Camry, ved at tage kontakt til et bilhus nær dig. Vi har samlet alle Toyota forhandlere i oversigten lige her.