Rundt om Toyota Avensis tredje generation 2008 - 2018

En af de mest populære biler i Danmark i den store mellemklasse

Toyotoa Avensis tidslinje

Her kan du se de forskellige udgaver af Yaris igennem årene.

Toyota Avensis tredje generation 2008-2015

Bilen blev introduceret i 2008 på det årlige Paris Motor Show, Det var den tredje og sidste generation af Avensis modellen. Modellen gik i produktion i november 2008 og kom på markedet i januar 2009.

Størrelsesmæssigt var denne udgave næsten identisk med forgængeren, dog var store ændringer i forhold til design og drivlinje. Designet fra den allerede producerede nordamerikanske Toyota Corolla, var skabelon til designet i Europa. Det var den første Toyota med elektronisk håndbremse. 

Motorprogrammet omfatter tre benzin- og tre dieselmotorer, alle med større effekt. Benzinmotorerne af typen ZR er udstyret med Toyotas Valvematic-teknologi som afpasser ventilstyretiderne efter køresituationen samt Toyota Optimal Drive som sænker brændstofforbruget med en fjerdedel, og i mange tilfælde samtidig øger effekten.

Alle versioner er som standard udstyret med sekstrins manuel gearkasse, mens benzinmotorerne på 1,8 og 2,0 liter i stedet kan kombineres med CVT-gearkassen Multidrive S, og 2,2 D-4D kan som den første og eneste dieselmotor i Avensis' historie siden april 2009 kombineres med sekstrins automatgear.

I februar 2009 gennemgik den nye Avensis Euro NCAPs kollisionstest med det højeste resultat på fem stjerner for personsikkerhed for voksne.

Toyota Avensis 2015 - 2018

En af de mest populære biler i Danmark i den store mellemklasse

Den faceliftede Toyota Avensis blev introduceret på Geneve Motor Show i marts 2015. Modellen havde fået en lang række ændringer ud over designet, bl.a. sikkerhedssystemet Safety Sense, et nyt motor program med en 2,0 benzin motor og 2 dieselmotorer på 1,6 og 2,0 liter. 

Er du på udkig efter en rummelig, lækker og højtudstyret bil, kan vi tilbyde dig f.eks. Auris Touring Sports, Prius Plus eller Rav4

Med et skarpt design, høj komfort, innovativt sikkerhedsudstyr samt kraftige og effektive motorer er Avensis designet og udviklet til at kunne opfylde de behov, både firmabilsbrugere og private bilejere har.

Toyota Avensis er et udtryk for intelligent tænkning. Det gælder ikke blot de avancerede sikkerhedssystemer, men også det store program af kraftfulde og økonomiske motorer. Det stilsikre design og eksklusive interiør bekræfter indtrykket af en bil i særklasse.

Toyota Avensis Galleri 750X600 1
Toyota Avensis Galleri 750X600 3
Toyota Avensis Galleri 750X600 4
Toyota Avensis Galleri 750X600 2

Produktion

Produktionsår: 2008-2018

Karrosseri & platform

Karrosseriformer 4-dørs sedan
  5-dørs Stationcar
Resultat i Euro NCAP 5-Stjerner (2009)
  5-Stjerner (2015)

Drivlinje

Motorer Benzin:
  1,6-2,0 (97-112 kW)
  Diesel:
  1,6-2,2 liter (82-130 kW)

Toyota Avensis Service, reparation og udstyrspriser

Avensis er kendt for at være pålidelig, men det ændre ikke på, at man har brug for et værksted når der skal laves service og diverse reparationer, for at få Avensis til at være en trofast ven i mange år.

Mange tidligere Avensis modeller holder i mange år, ved regelmæssigt vedligehold.

Få tjekket op på hvad et stort og lille service koster, en reparation eller hvis du ønsker priser på ekstraudstyr som f.eks. hjul og dæk til din Avensis, ved at tage kontakt til et bilhus nær dig. Vi har samlet alle Toyota forhandlere i oversigten lige her.