Hvad er airbags og hvordan fungere det i din bil?

En airbag er til for at beskytte fører samt eventuelle passagerer i bilen, ved at der i tilfælde af kollision vil oppustes en eller flere poser i bilen.

En Airbag er til for at beskytte fører samt eventuelle passagerer i bilen.

Dine airbags i bilen kan være forskellen på liv og død i tilfælde af kollision eller uheld. Sammen med sikkerhedssele mindskes risikoen for svære personskader ved frontalkollisioner med 55-60 % ved at have airbags i sig selv. 

En airbag kan ses som en stærk oppustelig ballon, der pustes op i tilfælde af kollision. Rundt om bilen, sidder der sensorer der kan mærker, når bilen kollidere med det andet objekt, og herved aktivere de airbaggen, som beskytte passagerene mod at blive kastet rundt i bilen. En airbag beskytter menneskekroppen i at kollidere med andre objekter i bilen, som f.eks. rat, vinduer m.m. (afhængig af airbag og antal!) og beskytter kroppen i at bevæge sig for meget, som kan resultere i brækkede knogler og eller piskesmæld. 

Der findes en række forskellige typer af airbags, blandt andet en førerairbag der beskytter førerens hoved i tilfælde af frontalkollision. Denne førerairbag mindsker sammen med sikkerhedssele risikoen for svære personskader med 60-70 % Derudover findes der passagerairbag og gardinairbag. Gardinairbags beskytter mod sidekollisioner og sammen med sideairbags mindsker disse risikoen for svære personskader med 45 %. En del biler kan også fås med knæairbag, der beskytter føreres ben i tilfælde af en kollision. Dette kan også fås til passageren.

Læs mere her:

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller