Anhængertræk

Få anhængertræk til traileren, eller cykelholderen. Der findes to typer anhængertræk, aftageligt eller fast.

Læs om begge typer her

Aftageligt anhængertræk

Hvis du kun af og til skal benytte anhængertrækket, og går op i bilens udseende, kan et aftageligt anhængertræk måske være løsningen for dig. Det er også lidt mindre i vejen end et fast.

Fast anhængertræk 

Skal du ofte have en trailer eller cykelholder på, så er et fast anhængertræk muligvis løsningen. Det gør det nemmere og hurtigere. 

Skal du bare have cyklen med?

Så behøver du ikke gå helt amok og proppe cyklen ind i bilen, man kan købe en simpel cykelholder, som kan have fra alt til én til fire cykler fastmonteret. De kan enten monteret på bilens anhængertræk eller på taget. 

Regler for anhængertræk:

Virksomheder, der monterer tilkoblingsanordning (træktøj/anhængertræk) og afgiver en erklæring, skal væremomsregistreret som autoreparationsværksted eller til detailhandel med biler eller campingvogne.

Bilen:

Må højst have en tilladt totalvægt på 3500 kg, og
Anmeldelse til registrering på et skattecenter skal ske, inden bilen tages i brug efter montering aftilkoblingsanordningen, og kan kun foretages uden syn, hvis anmeldelsen sker højst 8 år efter bilens førsteregistrering (se registreringsattesten).

Tilkoblingsanordningen:

Skal have 50 mm koblingskugle og mærkning (mærkeplade), der angiver fabrikat og typebetegnelse, samt størsteteknisk tilladte vægt af påhængskøretøj eller D-værdi, jf. EF-direktiv 94/20/EF
Skal monteres efter bilfabrikantens anvisning
Skal være forsynet med beslag ved tilkoblingsanordningen for tilslutning af påhængskøretøjets sprængwire - (beslaget må ikke være anbragt på en aftagelig del af tilkoblingsanordningen)
Ell-forbindelsen (7- eller 13-polet el-stik) skal forbindes i henhold til bestemmelserne i Detailforskrifter for Køretøjer.

Såfremt D-værdi er angivet, kan største tilladte vægt af påhængskøretøj (i kg) beregnes som:

T x D

(0,00981 x T) - D

hvor T er bilens tilladte totalvægt i kg, og D-værdien er angivet i kN---

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller