Fra årsskiftet hedder din benzin E10 se her om det omhandler din bil.

I EU's VE-direktiv er der et krav om at transport i 2020, skal indholde minimum 10% vedvarende energi. Efter Biobrændstofloven opfylder Danmark dette, ved at vi i 2020, overgår til fra den nuværende E5 til E10.

For langt de fleste bilister, kommer det ikke til at påvirke dem i deres hverdag - da langt de fleste benzinbiler i Danmark, er godkendt til at køre på E10. Er du i tvivl om din bil kan tåle den nye E10 benzin, kan du tjekke din bil eller motorcykel her. Hvis din bil er en ældre model, kan det have betydning for dig. Fremgår din bil eller motorcykel ikke af listen, bør du kontakte din forhandler eller værksted for at høre om din bil kan køre på E10 eller fortsat skal tanke E5.

Hvis bilen ikke tåler E10 brændstof kan man alternativt tanke benzin med højere oktantal da 98 oktan og højere fortsætter på E5-standarden. 

Forskellen på E5 og E10 er bioethanol indholdet. 

I E5 er der 5 % bioethanol, i E10 er der 10 % bioethanol.

Bioethanol er teknisk set alkohol eller sprit, som er produceret på sukker fra sukkerrør eller -roer, og på stivelsen i forskellige kornsorter. Det er også muligt at producere bioethanol på for eksempel halm – de såkaldte avancerede biobrændstoffer. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller