Fartpiloten fastholder din valgte eller kørte hastighed.

Med tryk/drej på fartpiloten, kan du fastholde din kørte eller valgte hastighed, det gør det nemt f.eks. at køre lange strækninger med fast kilometerbegrænsning.

En fartpilot er et system i bilen der gør, at bilen automatisk kan fastholde hastigheden. Systemet overtaget simpelthen speederen fra chaufføren og holder den fart, som føreren har angivet. Det er forskelligt, hvordan fartpiloten aktiveres. Nogle biler har automatisk fartpilot aktivt, hvor andre har en kontakt til at aktivere systemet. Er fartpiloten i brug holdes den angivne fart indtil systemet manuelt slås fra, eller føreren træder på bremsen. Fordelen ved at have en fartpilot er især under længere ture på motorveje, at man slipper for konstant at have foden på speederen. Dette kan for mange være en stor komforfaktor. Fartpilot er også brændstofbesparende, da den konstante fart forbedrer brændstoføkonomien.

Kært barn har mange navne, derfor kan du også, afhængig af bilmærke, finde ud af at fartpiloten hedder: Cruise Control, Tempomat eller Fartholder. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller