Derfor er det en god ide at have hunden fastspændt i bilen

Kolliderer man i sin bil, vil løse genstande (inklusiv hunde) bevæge sig fremad i bilen med høj hast. Rammes man af en hund med høj fart, vil den derfor ramme med en vægt, der er meget større end dens faktiske vægt. Det kan være til stor skade på andre passagerer og din hund!

Mange kører i dag rundt med et hundegitter i bilen. Det er der mange gode grunde til 1) Man vil ikke have, at hunden klatre om på passagersæderne fra baggagerummet.  2) Det kan gøre hunden mere tryg, at have et hundegitter og dermed en fast plads i bilen, eller 3) af rene sikkerhedsmæssige årsager for alle i bilen! Hvis du har valgt grund nummer 3, så er det en rigtig god grund. Prøv lige at læs her hvorfor:

Selv en lille hund på 2 kg, kan hurtigt blive rigtig tung, hvis den vælter rundt i bilen i høj fart. Det kan blive fortalt for hunden og for andre passagerer i bilen hvis der skulle ske en kollision. Hvis du har større hunde, så kan du også kun forestille dig hvor fatalt det kan ende. 7 - 9 - 13! 

En hund i bilen defineres først og fremmest som gods, og der er derfor heller ingen formelle krav til, hvorledes en hund skal spændes fast i kabinen, udover de gængse regler - at hunden ikke må spærre for udsynet. 

Der er flere forskellige løsninger til at spænde en hund fast:

  • Sikkerhedsseler kan spændes fast til de almindelige sæder i bilen, og sikrer, at hunden ikke bevæger sig fremad, men det kræver altså at hunden sidder på et almindeligt passagersæde. 
  • Hundebure står i bagagerummet (ligesom et gitter) og beskytter hunden yderligere fra at ramme ud i andre passagerer, men også at andre løse genstande ikke rammer hunden. 
  • Hundegitter er den bedste løsning for specielt større hunde, gitteret sættes op mellem bagsæderne og bagagerummet og sikre hunden i at ramme fra, samt løse genstande i at ramme hunden. 
En hund på 2 kg, kan ved en kollision på 50 km/t ramme med en vægt på 50 kg! 

Hundnyheder.dk har spurgt Rådet for Sikker trafik om hjælp med at regne ud, hvilket vægt en hund ville ramme med, i tilfælde af en frontal kollision - og det er skræmmende udregninger. 

Du kan læse hele deres artikel lige her. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller