Beskyt din bil med et måttesæt!

Når du køber en ny bil, kommer den oftest ikke med et måttesæt, det er faktisk noget der skal tilkøbes. Oftest foreslår sælgeren det selv i salget, men der kan være forskel i hvilket sæt måtter du skal have, afhængig af dit behov.

Oftest når du skal ud og købe bil, står der på din slutseddel "måttesæt", men det vigtige er faktisk at finde ud af om måttesættet, som du tilkøber, passer til dit behov. Hvis det ikke gør det, ender du med at kunne ødelægge måtten hurtigere og dermed skulle bruge flere penge på et nyt sæt. 

De mest normale måttesæt er af: velour, nålefilt eller gummi.
  • Nålefilt er lidt grovere i mønstret, bedre til at optage snavs, men lidt sværere at rengøre. Det er til dig, som f.eks. har børn med i bilen, eller som oftest går en tur i skoven. Nålefilt giver ikke et smukt look til bilen, men er yderst praktisk også undgår du af bunden af bilen bliver ødelagt over tid af snavs og smuds. En god støvsugning og spuler kan fjerne det meste snavs. 

  • Velour er tæt og fint i stoffet, det bliver hurtigt tydeligt at se snavs, men kræver oftest bare en rystelse at rengøre. Velour er fint, og betyder også hurtigt at det kan blive slidt, derfor anbefales velour måtter til dig, som oftest bevæger dig rundt i byer m.m. og ikke oftest skal ind i bilen med mudrede sko. 

  • Gummimåtter er måtter lavet udelukkende af gummi og har oftest et mønster, til nemt at kunne fjerne overskydende snavs. Gummimåtter er perfekte til vinter, hvor mudder, snavs og sne kan komme ind i bilen, eller hvis du f.eks. arbejder meget udendørs som f.eks. landmand. Gummimåtter er utroligt nemme at rengøre og slidstærke. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller