En parkeringssensor gør parkeringen nemmere.

Parkeringssensorerne kan placeres både for- og bag bilen og advare føreren des tættere bilen kommer på et objekt. 

En parkeringssensor er en sensor som registrere de omkringliggende omgivelser omkring bilen. Mange finder en parkeringssensor særdeles god ved f.eks. parallelparkering, da føreren hurtigt ved at blive advaret af bilen, kan få en fornemmelse af hvor tæt bilen er på bilerne foran og bag. De fleste biler har kun parkeringssensor monteret bag, derfor kræver det at man læser udstyrslisten grundigt hvis man vil have parkeringssensor for og bag. Sensorerne kan altid eftermonteres, men det kræver et støre arbejde, men er en del billigere end f.eks. bakkamera.

Der er forskellige typer sensorer, elektromagnetiske eller ultralyd.

  • Elektromagnetisk parkeringssensor kræver at man borer huller til sensorer i kofangeren (ESP - Elektromagnetisk ParkeringsSystem) Denne form for parkeringssensor kræver en fast antenne på indersiden af kofangeren, men ikke andre sensorer, derfor er den helt usynlig udefra.
  • Ultralydsensorer ses som små knapper i støddæmperen på biler. Ultralydsensoren benytter sig af ultralyd for at detektere genstande i nærheden og stoler på reflektion af ultralyden tilbage til sensoren . Dette gør at nogen genstande som ikke reflekterer ultralyden tilbage til sensoren ikke kan opdages.

 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller