Hvad gør det hvis bilen har en sænket undervogn?

En bil kan sænkes på mange forskellige måder og det påvirker din bils køreegenskaber.

Med en sænket undervogn kommer bilens karosseri længere mod jorden. Dette kan ske ved hjælp af lavere fjedre, at bilen har en sportsundervogn, eller at den har en gevindundervogn. Generelt giver en sænket undervogn et lavere tyngdepunkt i bilen, hvilket hjælper til at give et bedre vejgreb og en større stabilitet på vejen, derfor vil det også resultere i en større sikkerhed. Når bilens sænkes vil der alt-andet-end-lige også være mindre vindmodstand og derfor kan der også opnås en bedre brændstoføkonomi - men det kommer jo helt an på ens kørselsmønster.  

Der er forskel på hvilke fordele du får, afhængig af hvilken løsning man vælger:
Sænkning med fjedre, eller et sænkningssæt. 

At vælge at have sænkede fjedre eller selv sænke bilen med et sænkningssæt kan give komplikationer i forhold til, om fjedre og støddæmpere er afstemt korrekt i forhold til hinanden. Dette er det mere prisbillige alternativ for en sænkning, men der er også større risiko for, at der kan ryge en støddæmper i svinget.

Bilen får det sporty look de fleste godt kan lide ved en sænkning, så kører man ikke vildt eller har mange bump på vejen, kan det være en god prisbillig løsning.

Sportsundervognen

Sportsundervognen er skabt til at være sænket for at opnå gode køreegenskaber og mindst mulig vindmodstand. I forhold til et sænkningssæt er dine støddæmpere og fjedre perfekt afstemte til hinanden, samt at støddæmperne arbejdere hurtigere og er mere præcise end normale støddæmpere.

Med en sportsundervogn får du derfor den mest optimale sænkning og alle de fordele der hører med, uden risiko. 

Gevindundervogn

En gevindundervogn giver dig muligheden for at hæve og sænke bilen efter behov. Derfor er bilen lavet til både, at kunne have ekstra frihøjde og sænkes helt. Det er den ultimative mulighed hvis man skal have en vogn, der skal kunne køre både sommer og vinter, off-road og på landevejen. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller