TOYOTA GAZOO Racing - Toyotas motorsportsafdeling

I over 60 år har filosofien bag TOYOTA GAZOO Racing været "Making ever better cars", et udsagn der beskriver Toyotas løfte om konstant at innovere og flytte grænser for hvad der er muligt.

TOYOTA GAZOO Racing står for satsningerne:

Toyotas historie inden for motorsport går mere end 60 år tilbage, og strækker sig over mange kategorier, med deltagelse over hele verdenen.

WRC - World Rally Championship

WRC blev etableret i 1973 og er en episk kamp mod elementerne og uret. Det er fordelt på 13 stævner, der dækker seks kontinenter og 15 lande. Menneske og maskine skal mestre alt fra snefyldte skovstier i intens kulde til stenbestrøede bjergpas i blæsende varme.

WEC - The World Endurance Championship

FIA World Endurance Championship, er verdens førende internationale sportsvognsmesterskab. WEC tilbyder producenterne en reel relevans for fremskridt inden for bildesign og crossover-teknologi, ydeevne og sikkerhed.
I samme kategori som OL, Super Bowl og VM i fodbold, finder du 24 Hours of Le Mans. Et af hjørnestenene i WEC og et af verdens største sportsbegivenheder. 

24H Nürburgring

Nürburgring 24 Hours er en 24-timers årlig touring car og GT endurance racing begivenhed, der finder sted på en kombination af Nordschleife ("North Loop") og GP-Strecke ("Grand Prix banen") på Nürburgring i Rheinland. -Pfalz, Tyskland. Afholdt siden 1970, over 25.378 km (15.8 mi) omgangslængde tillader mere end 200 biler og over 700 kørere at deltage.

Nascar

NASCAR, er i sin helhed National Association for Stock Car Auto Racing, et sanktionsorgan for stock-car racing i Nordamerika, grundlagt i 1948 i Daytona Beach, Fla., og ansvarlig for at gøre stock car racing til en meget populær sport i USA.

Dakar

Dakar Rally (tidligere Paris-Dakar Rally) er et offroad-rally, som oprindeligt blev kørt fra Paris i Frankrig til Dakar i Senegal. Det har været afholdt siden 1978. Der deltager både biler, motorcykler og lastbiler. Ruten er varierende.

Ofte er de deltagende køretøjer specialbyggede til løbet. Dette skyldes i høj grad, at der skal foretages meget kørsel i ørken med deraf følgende sandstøv og porøst underlag.

E-Racing

De FIA-certificerede Gran Turismo Championships (også kaldet FIA GTC) er en serie af professionelle Gran Turismo Sport verdensmesterskaber i esport, der administreres direkte af det japanske spiludviklingsstudie Polyphony Digital og Fédération Internationale de l'Automobile. Toyota GR GT Cup (deltagere konkurrerer i Toyota landevejsbiler og racerbiler).

Gadebiler udviklet i samarbejde med TOYOTA GAZOO Racing

GR Supra - En ikonisk sportsvogn

GR Supra er den første globale model i GR-sportsvognsserien udviklet af Toyota GAZOO Racing. GAZOO holdet har brugt al den viden og ekspertise, de har oparbejdet indtil nu, til at skabe GR Supra.

GR Yaris - En rally-inspireret GTI-dræber

GR Yaris bliver den anden globale GR-model fra TOYOTA GAZOO Racing, den første kender vi som den legendarisk GR Supra. På baggrund af deres ekspertise og viden i at konkurrere i WRC har TOYOTA GAZOO Racing  sammen med Tommi Mäkinen Racing, udviklet den nye GR Yaris fra bunden, med  fokus på at skabe en bil, der både passer til landevejen, racerbanen og til rally. 

Toyota GR86 - En analog bil til den digitale alder

Toyota GR86 er udviklet i samarbejde med Toyota GAZOO Racing, med fokus på at gøre denne bil til en fører involverende oplevelse. I en tid hvor teknologien overtager større og større dele af vores kørsel, er det forfriskende at se en sportsvogn der fokusere på den analog køreoplevelse som er begyndt af blive en sjælenhed.

GR Corolla - Aggressiv fra ydre til indre

Toyota Gazoo Racing afholdte verdenspremiere d. 31. marts, på den nyeste model i Toyotas GR Lineup. Toyota Corolla bliver den næste model, der for lov til at modtage en performance makeover af Gazoo Racing afdelingen. Den byder på et nyt aggressivt design med aktivt luftindtag, 300 hk og en skarp dynamisk køreprofil. 

Se verdenspremieren her >

Toyota GR Super Sport

Udviklingen af GR Super Sport-konceptet begyndte med et ønske om at give verden en supersportsvogn, der kanaliserede energien bag WEC bilen, TS050 HYBRID, så direkte som muligt og samtidig gøre køretøjet let at håndtere. Vores mål er at skabe en næste generation af supersportsvogne, der leverer ultimativ kraft og miljøpræstation gennem kombinationen af et højeffektivt EV-system og en lean-burn-motor, og i processen bevare en grundig interesse for biler til de næste 100 flere år. Der er ingen tvivl om, at biler vil blive sjovere den dag, en racerbil kan køres på offentlig vej.

Ny Toyota

Skriv til et Bilhus

Bliv ringet op af et Bilhus

Find dit bilhus