Hvad gør ECO-, EV- & Sports-mode knapperne i Toyota?

Brug ECO-, EV- og Sports-knappen til at opnå bedre brændstoføkonomi eller sportslige egenskaber i din Toyota.

Hvad gør ECO-mode?

ECO-mode hjælper med at brændstofeffektivisere din kørsel. ECO-mode regulerer energiforbruget i f.eks. aircondition, klimaanlæg og i sædevarmen. Tilstandet reducerer derfor energibehovet fra motoren og øger dermed brændstofeffektiviteten. Samtidig vil du opleve at du ikke accelerere lige så kraftigt i ECO-mode, trykket på speederen mindskes så der ikke forekommer kraftig acceleration. På den måde hjælper køretøjet dig med at mindske din brændstoføkonomi.  

Hvad gør EV-mode?

EV-tilstand giver dig mulighed for at betjene dit køretøj som et fuldt elektrisk køretøj med hastigheder op til ca. 25 km/t i en begrænset rækkevidde. Når EV-tilstand startes, kontrollerer køretøjet selv flere forhold (inkl. hybridsystemet, kølevæsketemperaturen, at batteriet er tilstrækkeligt opladet, accelerationshastighed og pedalpositionering), og kun hvis forholdene stemmer overens, går køretøjet derefter i EV-tilstand. Hvis nogen af ​​disse krav ikke imødekommes vender dit køretøj tilbage til normal tilstand og viser en meddelelse, der læser, EV-tilstand i øjeblikket ikke tilgængelig.

Hvad gør Sports-mode?

Sportstilstand ændrer kontrolparametre i transmissionen ved låsning og skift, samt speederrespons og elektronisk servostyringsassistent. Mere specifikt vil du føle, at gaspedalen er lettere at trykke ned og accelerationen er meget hurtigere, da gearet skifter hurtigere op, end når du kører i normal tilstand. Sport Mode er designet til forbedret håndtering og stabilitet, hvilket giver en meget mere sportslig køreoplevelse og en mere præstationsorienteret fornemmelse. Det er værd at bemærke, at mens du er i sportstilstand, falder din brændstofeffektivitet.