Toyota er langt fremme med Solid-state batterier

til biler (på Dansk faststof-batteri eller tørstof-batteri). 

Batterier der løser flere af de problemer, vi har med batterier i dag.

Teknologien kan bruges i Hybrid, Plug-in Hybrid og Elbiler, og gør at batteriet har højere kapacitet, hurtigere kan lades op, og har højere sikkerhed.

Se nyheder omkring emnet herunder

Toyota er i gang med at udvikle solid-state batterier, den næste generation af batterier der vil ændre hybrid- og elbils markedet totalt!

Et solid-state batterier er blevet kaldt den nye "hellige gral" indenfor elektriske køretøjer! Solid state batterier bruger en gruppe faste elektroder og en fast elektrolyt i stedet for flydende polymergel elektrolytter (som f.eks. findes i de nuværende lithium-batterier). Som en gruppe er elektroderne gode til at lede ioner, som er nødvendige for elektrolytten og elektrode ydelsen. Den høje ioniske ledningsevne minimerer batteriets indre modstand, hvilket tillader højeffekt densiteter, mend den høje elektriske modstand minimerer sin selvudladnings hastighed og dermed forbedrer dens opbevaring evne. 

Det væsentligste for gruppen af elektroder er at de virker isolerende, så elektrolytten og elektrodeydelsen kan forblive uden modstand.

Toyotas mål er angiveligt at udvikle et batteri, der stadig har mere end 90% af dets oprindelige ydeevne efter 30 år.

Fordele ved solid-state batterier:
  • Højere energitæthed og rækkevidde.
  • Større sikkerhed og mindre brændfarlige.
  • Hurtigere opladning. 
  • Længere levetid (op til 30 år!) 
Toyota har Prototyper klar

Ifølge AN har Toyota udviklet prototyper, der er formet som plader, der handler om størrelsen og tykkelsen af ​​en tynd spiralnotebook, forseglet i poser og arrangeret i moduler. Det bruger en svovlbaseret elektrolyt, der ser ud til at overføre lithiumioner mellem negative og positive elektroder mere effektivt, En opladning fra 0 til 100% tager mindre end 15 minutter. En af ​​udfordringerne er angiveligt at udvikle en elektrolyt, der kan tætnes sammen, mens den forbliver fleksibel, alt sammen uden negativ indflydelse på batteriets ydeevne over tid. Samtidig ser man også udfordringer i hvordan man fremstiller cellerne i et ultra-tørt miljø i store mængder, så produktionen ville kunne fungere til en høj efterspørgsel. 

Skulle være fremvist til OL i Tokyo 2020 

Toyota havde planlagt at vise deres teknologi frem, som de udvikler gennem et joint venture med Panasonic, ved Sommer-OL i denne måned i Tokyo, før coronavirus-pandemien fik organisatorerne til at udsætte legene til 2021. 

Konceptbiler fra Toyota er klar og skulle være præsenteret til OL i 2020, men som desværre er blevet udskudt. Rygter vil vide at de skulle være klar i 2025.

Kilder: 
Solid-state battery - Wikipidia
Development of all-solid-state batteries - Toyota Motor Corporation.
Toyota is developing all-solid-state batteries, a type of next-generation battery.
Ultrafast-Charging Solid-State EV Batteries Around The Corner, Toyota Confirms - Forbes
Toyota på vej med langtrækkende elbil - Hvilkenbil.dk
Allerede i 2022 vil Toyota lancere en elbil med en ny type batterier, der giver længere rækkevidde og kortere ladetid. Dermed satser Toyota ikke længere ensidigt på brintbiler.
Ny batteriteknologi tredobler kapaciteten - ONX
Beyond lithium-ion: Researchers reveal a safer, longer-lasting, solid-state battery alternative - PCWorld
Solid-state batteries: Why Toyota's plans could be a game-changer for EVs - Autoblog
Toyota says it’s on track to produce solid-state batteries by 2025 - Autoblog

Ny Toyota

Skriv til et Bilhus

Bliv ringet op af et Bilhus

Find dit bilhus