Fiat 124 Spider 2015 - 2018

Fiat genopliver den legendariske 124 Spider

For knap 50 år siden så Fiat 124 Spider dagens lys for første gang. Nu vender den legendariske italienske letvægts-roadster tilbage med et skarpt design og en temperamentsfuld turbomotor. Den nye Spider får dansk premiere til næste sommer.

Netop nu løber 2015-udgaven af Los Angeles Auto Show af stablen. Det markerer Fiat ved at bringe et bilikon tilbage. Den italienske bilproducent præsenterer den helt nye Fiat 124 Spider på udstillingen.

Den første Fiat 124 Spider blev lanceret i 1966, og det er med dyb respekt for designklassikeren, at den populære roadster har fået nyt liv. Som det var tilfældet med originalen, byder den nye Spider på umiskendelig køreglæde og elegant italiensk design. I kombination med kraft fra den stærke turbomotor, en avanceret undervogn og den nyeste teknologi giver det en kompakt, let og yderst sportspræget topersoners roadster.

Under motorhjelmen ligger en potent firecylinders 1,4 liters MultiAir turbomotor, der yder 140 hestekræfter og har et drejningsmoment på hele 240 Nm. Spideren har baghjulstræk og en meget præcis sekstrins gearkasse. Forhjulsophænget er et double wishbone-ophæng, og bagtil er et multilink-ophæng, som er udviklet specifikt med henblik på øget stabilitet, når bilen bremser eller drejer.

Som helhed er bilen er designet med henblik på lav tyngde og optimal vægtfordeling, og styretøjet er let og reagerer hurtigt og direkte. Alle disse elementer giver en dynamisk køreoplevelse i særklasse; klassisk italiensk køreglæde!

Elegant cabriolet
Fiat 124 Spider er en klassisk roadster med en meget letbetjent kaleche. Det tager få øjeblikke at pakke kalechen ned, så man hurtigt er klar til kørsel med vind i håret, når vejret indbyder til det.
Spideren er designet på Fiats Centro Stile i Torino og er på flere punkter en moderne genfortolkning af den oprindelige model, som vidt og bredt betragtes som en af Fiats smukkeste biler gennem tiden. Den ligger lavt og har klassiske smukke linjer og velafbalancerede proportioner mellem kabine og motorhjelm.

Detajler som kølergrillen med sekskantet gitter, langsgående forhøjningner på motorhjelmen samt de skarpe horisontale baglygter er klare referencer til den historiske Spider. Interiøret er designet med fokus på komfort for både fører og passager med materialer af højeste kvalietet. Med ergonomi for øje er kabinen indrettet som et racerbilscockpit med nem betjening af rat, pedaler og gearskift under kørslen.

Den fås i to udstyrsniveauer: 124 Spider og 124 Spider Lusso (som betyder luksus på italiensk).
Udstyrsmulighederne omfatter bl.a. adaptive forlygter og bakkamera, 7” touchscreen display med DAB radio, multimediekontrol, Bluetooth, opvarmede sæder og nøglefri adgang. Et lydsystem fra Bose med ni højttalere giver mulighed for overlegen lydkvalitet selv med toppen nede.

Fiat 124 Spider kommer i otte farver, som alle er tro mod den klasisske 124 Spider, blandt andet Rosso Passione (solid rød), Nero Vesuvio (sort metallic) og Azzurro Italia (azurblå metallic).

Fiat 124 Spider igennem tiden:

November 1966 
Fiat 124 Spider debuterede på biludstillingen i Torino.

1968
Første Spider solgt på det amerikanske marked.

1975
Efter enorm salgssucces på det amerikanske marked produceres der nu udelukkende til amerikanerne.

1979
Omdøbes til Spider 2000.

1981
Pininfarina overtager hele produktionsapparatet. Salget i Europa genoptages, samtidig med at bilen
omdøbes til Pininfarina Spider Azzura på det amerikanske marked og Pininfarina Spidereuropa på det
europæiske.

1985
Produktionen ophører efter et globalt salg på næsten 200.000 biler.

November 2015
Den legendariske bil vender tilbage og har verdenspremiere på Los Angeles Auto Show.

Se mere på http://www.fiat.com/124-spider

 

Her er alle genveje omkring Fiat 124 Spider 2015 - 2018

Få et "nu-og-her skøn" over prisen på din bil her

Fiat 124 Spider

Se billeder af Fiat 124 Spider  i mediegalleriet

1/1
I Danmark sælges 124 Spider med det højeste udstyrs niveau, nemlig Lusso

Fiat 124 Spider Lusso har alt i udstyr, bl.a.:

- 17 tommer Alufælge med 205/45x17 dæk
- Dobbelt udstødning – krom
- Aluminium cover roll bar
- Tågeforlygter
- Eksklusivt læderindtræk
- Sædevarme
- Automatisk klimaanlæg
- Fartpilot
- LED adaptive forlygter (AFLS)
- Regnsensor
- Lyssensor
- Lygtevasker
- Integreret 7 tommer TFT farveskærm med Mediaplayer og Bluetooth, 2 x USB porte, DAB, og kontrol via drejeknap i central konsol

Se detajler omkring Motor, Transmission, Vægt, Mål, Affjedring, Softtop, Sæder, Lys

Motor:

- 1.4 Multiair Turbo med 140 hk og 240 NM
- Topfart 215 km/t
- 0-100 km/t på 7,5 sek.
- Manuel gearkasse med 6 trin
- Baghjultræk (først gang siden midt 80´erne hos Fiat)

Vægt:

- 1050 kg.

Mål

- Længde 4054 mm
- Bredde 1740 mm
- Højde 1233
- Aksel afstand 2310

Affjedring:

- Dobbelt wishbone foran
- Multilink bag

Softtop:

- Manuel, nem og hurtigt åbning af kaleche
- Vinduer kører automatisk lidt op/ned ved betjening

Sæder:

- Sæder er i modsætning på almindelige sæder bygget i let og stærkt materiale, og er konstrueret med henblik på lav vægt, god komfort og støtte ved kurvekørsel.

Lys:

- Fuld LED
- LED position lys
- LED DRL
- LED nær lys
- LED langt lys
- LED baglygter
- I Danmark bliver de adaptive lygter AFLS standard! De fungerer med nærlyset og drejer i samme retning som rattet. Dette er en stor sikkerhedsmæssig funktion