Reservedele & Tilbehør til bil

Overvejer du ekstraudstyr, tilbehør eller mangler du reservedele til din bil? 

Der er altid et stort udvalg af reservedele, udstyr og tilbehør på lager. 

Nyt udstyr, reservedele eller tilbehør til din bil?

Bilhusene har et stort udvalg af forskelligt udstyr og tilbehør der passer til Toyota, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Mitsubishi og Alfa Romeo. Skulle du have en varevogn og mangler udstyr til den, har de også tilbehør og reservedele til Fiat Professional, Toyota erhverv og Iveco. Du har derfor den største mulighed for at finde hvad du mangler hos en af vores bilhuse. 

Hvorfor er det altid bedst at bruge originale reservedele?

Det er enkelt: Kun dem, der har udtænkt, designet og bygget din bil, kender den helt til bunds.
Originale reservedele er resultatet af et konstant engagement i forskning og udvikling af innovative teknologier.
Derefter er de genstand for strenge inspektioner fra det øjeblik, de designes, til de går i produktion, for at sikre pålidelighed, komfort, ydeevne og sikkerhed.

De har alt fra vinduesviskere, mobilholdere til koblinger og bremseskiver. 

Reservedelskvaliteter

Anvendelse af forskellige reservedels kvaliteter
 • Originale reservedele (OE kvalitet), er ens med de reservedele, som bilen er født med. Bilens fabriksgaranti og kulancemulighed bibeholdes derfor. 
 • OSP reservedele er originale reservedele, der kommer direkte fra den producent, der leverer til bilfabrikkerne (OSP kvalitet). Bilens fabriksgaranti bibeholdes.
 • I de tilfælde, hvor der ikke er andre kvaliteter end uoriginale (MQSP kvalitet).

Kvalitetsbeskrivelser reservedele:

OE: Originale reservedele (Original Equipment) fra bilproducenter f.eks. Toyota eller Toyota Optifit, Fiat, Mitsubishi, Alfa Romeo, Jeep eller Iveco.

OSP: (Original Spare Part) (Original reservedel) Reservedele fra fabrikker der leverer til bilproducenter f.eks. Bosch, Hella, Denso, eller fabrik der kan dokumentere samme kvalitet.
Også kaldet OEM (Original Equipment Manufacturer) www.wikipedia.org/wiki/OEM

MQSP: (Matching Quality Spare Parts) (Uoriginal reservedel) Reservedele fra fabrikker der ikke leverer til bilproducenter.

Hvorfor du ikke skal vælge Uoriginale reservedele

På internettet og på markedet generelt findes mange tilbud om køb af reservedele eller serviceindgreb. Desværre, i nogle tilfælde, bruges i disse tilbud uoriginale reservedele, såsom bremseklodser og bremseskiver, filtre, remme og vandpumpe, koblinger og viskerblade. Dem, der køber disse dele, glemmer, at det næsten altid er tvivlsomme produkter hvad angår kvalitet og sikkerhed.

Ofte er det meget svært at skelne mellem en pirat-reservedel og en original reservedel, fordi piratkopien af en original reservedel kan have forskellige udformninger:

 • Total forfalskning, i tilfælde af produkter, der benytter samme mærke og visuelt ligner det efterlignede produkt.
 • Krænkelse af de intellektuelle ejendomsrettigheder, og navnlig varemærkerettighederne: brug af et mærke med produkter, som er eller kan være helt forskellig fra dem, der sælges med det legitime mærke.
 • Forfalskning af godkendelse/certificering: påførte eller erklærede europæiske kvalitetscertificeringer og/eller godkendelser uden at de i virkeligheden er blevet tildelt.
 • Kvalitetsforfalskning, i tilfælde af kvalitetserklæringer og/eller uægte egenskaber.
 • Forfalskning af benævnelse, fx forfalskning af "made in Italy".
Hvad er risikoen ved at bruge uoriginale reservedele?

Helbred og sikkerhed for passagerer i bilen og andre bilister på vejen
Uoriginale reservedele kan forårsage ulykker, idet de ikke er sikre, fordi de ofte er fremstillet med gamle materialer.  En pirat-fremstillet bremseklods kan for eksempel medføre en længere bremselængde end et produkt, der er fremstillet iht. sikkerhedsstandarderne.

 • Bilens integritet: En dårlig kvalitet på en reservedel kan beskadige andre dele i bilen. Et pirat-fremstillet oliefilter kan for eksempel forårsage problemer i motorens smøresystem og medføre beskadigelse af selve motoren.
 • Bilsyn bestås ikke: Hvis reservedelen ikke opfylder fabrikantens foreskrifter, er det muligt, at bilen ikke kommer igennem bilsynet.
 • Miljøpåvirkning: De anvendte materialer til fremstilling af uoriginale reservedele opfylder muligvis ikke reglerne inden for sikkerhed, men muligvis heller ikke reglerne for beskyttelse af miljøet.

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere her.

OK