Skal forruden skiftes?

Hvis du har en revne eller flænge i forruden på din bil, er det nødvendigt af sikkerhedsmæssige årsager, at udskifte den.

Din forrude består af 30% af din bils samlede strukturelle styrke, og din passagers airbag er afhængig af styrken i forruden for at kunne yde støtte. Ved at have en flænge eller revne i forruden, er din bil altså væsentligt svagere og du udsætter din passager for stor fare. Ved uheld kan du derfor ikke forvente samme sikkerhed.

autoriserede værksteder, benyttes der kun den originale forrude og lim, som passer til bilen. Efter et forrudeskift, kan du derfor være sikker på, at din bil igen har dens fulde styrke. 

En revne eller flænge i forruden forekommer oftest fra stenslag, som brister og revner ruden. De ses som små "kløfter" i glasset, og kan ordnes væsentligt billigere og hurtigere end når hele forruden skal skiftes. Derfor er det en god ide at forebygge revner og flænger, ved at reparere stenslaget tidligt. 

Et forrude skift tager i alt 2-4 timer hvor tørretider overholdes, og kan derfor straks køre efterfølgende. Det er vigtigt at bemærke, at en bil ikke kan gå gennem syn hvis forruden har en revne eller flænge. Ved brugte biler, er det derfor værd at bemærke om bilen har flænger eller revner eller er i risikogruppen ved, at tjekke for stenslag.

Bestil værkstedstid

Skriv til et værksted

Bliv ringet op af et værksted

Find dit bilhus