Stenslag i forruden kan forringe bilens strukturelle styrke

Et stenslag i ruden kan revne på ethverttidspunkt, forringe bilens strukturelle styrke og forringe dit udsyn.

Forruden i en bil giver op til 30% af bilens strukturelle styrke og din passagers airbag er afhængig af forruden, for at kunne yde støtte, hvis airbaggen skal udløses. Hvis ruden skulle revne, som konsekvens af et stenslag, så mister bilen altså op til 30% styrke, og forringer derfor den generelle styrke i et uheld. Udover det, så forringer en flænge i ruden både dit udsyn og det irriterer. 

Et stenslag kan repareres i størrelser op til 20 mm og gør, at forruden bibeholder styrken fra før stenslaget ramte. At reparere et stenslag er udover det, også både billigere og hurtigt at reparerer, end at skifte hele forruden.

Hvor lang tid kan man køre med et stenslag? 

Der er ingen der kan fortælle hvornår et stenslag bliver til en revne, oftest sker det når man mindst venter det og kan derfor både chokere fører og passagerer. Det bedste man kan gøre når man får et stenslag er, at have et stykke tape og putte over, så der kommer mindst mulig snavs i revnen. Det gør en reparation en del nemmere og bedre. De fleste bilhuse og værksteder, har "stickers" liggende til lige præcis det formål. 

Bestil værkstedstid

Skriv til et værksted

Bliv ringet op af et værksted

Find dit bilhus