Syn af bil

Et periodisk syn er et kontroltjek af, hvorvidt et køretøj lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Synet er lovpligtigt og skal foretages regelmæssigt.

Et periodisk syn er et kontroltjek af, hvorvidt et køretøj lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer.

Din bil skal til syn for at tjekke af alle sikkerhedsforanstaltninger og sikkerhedsdele på din bil fungere korrekt og efter anvisningerne. 

Når du derfor bliver indkaldt til syn og får din bil tjekket i en synshal, betyder det at du køre rundt i en bil, som er sikker at køre i ud fra dens stand. Det bliver selvfølgelig vigtigere, som en bil bliver ældre, at sikre sig at sikkerheden i bilen stadig fungerer. Du kan risikere at bilen bliver sendt på værksted, hvis den ikke opfylder lovkravene for syn, derfor er det en god ide at få din bil tjekket ved et værksted inden syn. 

Synet er lovpligtigt og skal foretages regelmæssigt. Færdselsstyrelsen sender indkaldelsen til det periodiske syn digitalt – via e-Boks. Du vil modtage indkaldelsen 8 uger inden, dit køretøj skal være synet og godkendt. Hvornår dit køretøj bliver indkaldt afhænger bl.a. af, hvilken type køretøj du har. Eksempelvis skal en almindelig personbil til periodisk syn første gang fire år efter første indregistrering og herefter hvert 2. år.

Bestil værkstedstid

Skriv til et værksted

Bliv ringet op af et værksted

Find dit bilhus