Bilerne bliver elektriske

Hvad står Mild Hybrid, Hybrid, Plug-in Hybrid og Elbil egentlig for, og hvad er forskellen?

Der er efterhånden mange betegnelser for delvis- eller fuldt elektriske biler. Det gør mange forbrugere forvirrede over hvor elektriske deres bil egentlig er, og hvad det indebærer når man køber den. 

Se vores sider om Mild Hybrid, Hybrid, Plug-in Hybrid og elbiler herunder

mHEV – Mild/Mikro Hybrid

I kombination med en benzin/diesel motor sidder en lille elmotor. Oftest er batteriet en starter i sammenhæng med en generator, som kan oplade et lille batteri, som giver en bedre og blødere tænding af motoren. Batteriet er lille og oplader selv under kørslen bl.a. når man motorbremser. Man kan oftest ikke selv køre på ren el, men elmotoren vil hjælpe ved acceleration, samt give strøm til elektriske komponenter i bilen.  

HEV – Hybrid

Hybridbiler har en lidt større motor end den Milde Hybrid.  Det gør det muligt at køre på ren strøm i en procentdel af tiden, men med begrænsning på hastighed og rækkevidde. Batteriet lader selv op under kørslen, og bilen skifter selv mellem el og benzin/diesel. Hybridbiler er oftest gode til folk som kører i byer og på landevej, og som ofte holder i kø. Hybridteknologien har som standard automatgear. 

PHEV – Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrider har et større batteri og mulighed for at oplade batteriet via et ladekabel. Batteriet skifter selv mellem benzin/diesel og el på samme måde som Hybrid. Grundet det større batteri er der mulighed for længere rækkevidde på ren el, og ved kørsel på højere hastigheder. Bilen kan godt løbe tør for strøm, men skifter derved selv til benzin/diesel, dog med den betydning at man kører mindre brændstofeffektiv. Flere Plug-in Hybridbiler er større biler, og har mulighed for anhængertræk, samt den bonus at man må holde på el-pladser i byerne. 

BEV – ren el

Elbiler har en eller flere store batteriet og en elmotor der generere strøm til hele bilen. En elbil skal ikke tankes, men oplades via en ladestander i hjemmet eller på en ladestation. Elbilen er begrænset i rækkevidde afhængig af hestekræfter og batterikapacitet. Elbiler har en lynhurtig acceleration, er utrolig støjsvag, og er oftest billigere i opladning i forhold til at tanke en benzin/diesel bil. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller