Hybridbiler
(HEV)

En Hybridbil har en forbrændingsmotor og en eller flere elmotorer der arbejder sammen. Der findes forskellige former for Hybridbiler

En Hybridbil har en forbrændingsmotor og en eller flere elmotorer der arbejder sammen. Der er forskellige former for Hybrid som afgør hvor langt og meget bilen kan køre på el.

I en Hybridbil får du altid automatgear (undtager mild Hybrid), det er fordi bilen selv skal kunne skifte over mellem at køre på benzin/diesel eller el. Du skal derfor ikke gøre noget for skifte over til el eller tilbage til brændstof, det klarer bilen helt selv - afhængigt af hvordan du kører. 

En Hybridbil har et højvoltbatteri som automatisk oplades, også når du bremser. Når der er nok strøm på batteriet, vil bilen skifte over og køre på ren el, afhængigt af hvor hurtigt du kører.

Ved høje hastigheder og hurtig acceleration vil bilen som udgangspunkt ikke køre på ren el, men op en kombination af brændstof og el. Der hvor du får mest glæde ved Hybridteknologien er ved bykørsel. 

De forskellige typer af Hybrid biler:

 • Mild hybrid (MHEV) - Kører ikke på el, men driver forskelligt udstyr såsom: Start/Stop, A/C m.m. reducerer brændstofforbruget*
 • Hybrid (HEV) - Kan køre både på el og benzin. Skal ikke oplades gennem stik, men tankes som normal bil og reducerer brændstofforbruget* 
 • Plug-in Hybrid (PHEV) - Kan køre på både el og benzin, og kan lades op. Kan reducere benzinforbruget op til 100%*
*Afhænger af kørselsadfærd, bilmodel og mærke. Fælles for Hybridbilerne er at de i større omfang benytter mindre brændstof, og udleder mindre CO2.

Fordele og ulemper ved Hybrid

Fordele
 • Automatgear som standard (undtaget mild Hybrid)
 • Hurtig optankning
 • Støjsvag kørsel
 • Langt på literen
 • Lav udledning af CO2
Ulemper
 • Kører ikke langt på ren el
 • Kan ikke trække tunge laste
 • Ikke alle kan fås med anhængertræk

Hybrid tips og Tricks

Sådan får du det optimale ud af en hybridbil

Hybrid Faq 5 Tips Til Hybridkoersel 1140X585
Hybrid Faq Faa Feedback Fra Systeme 1140X585
Hybrid Faq Brems Effektivt 1140X583
Hybrid Faq Accelerer Effektivt Ved Start 1140X585
Hybrid Faq Accelerer Effektivt I Bevaegelse 1140X585
Hybrid Faq Proev Frihjulskoersel 1140X585
Hybrid Faq Vaelg Koeretilstand 1140X585

Køreegenskaber 

Hybridbiler byder på dynamiske køreegenskaber og kraftfuld acceleration såvel som lavt brændstofforbrug og afslappet kørekomfort. Hybridbiler har alt, hvad du kan forvente fra en konventionel bil – plus en hel del mere. Når du kører en hybrid bil skal du blot køre fuldstændig, som du plejer. Hybridsystemet skifter umærkeligt og automatisk mellem benzin og el – alt efter hvad der er den optimale drivform. Hybridsystemet kan også kombinere de to drivformer, når du har brug for ekstra motorkraft. Uanset om du kører et langt stræk på motorvejen eller pendler i myldretiden, vil Hybridbiler automatisk vælge den optimale drivform og dermed optimere din køreglæde.

Tips til hybridkørsel

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller