Gode råd inden du kører på vinterferie i bilen

Der er altid så mange ting man skal holde styr på, når man skal afsted på vinterferie med hele familien i bil,  så her har vi samlet et par gode råd og tips.

Uanset om du skal køre på skiferie eller ej, er det en ekstra sikkerhed for dig og din familie at få bilen gjort vinterklar, inden I kører ud i hårdt føre.
Skift til vinterhjul og send sommerhjulene 

Vinterdæk har et bedre vejgreb i vådt og koldt føre end sommerdæk, men de skal monteres, inden kulden sætter ind. Vinterdæk er ikke bare vinterdæk, de skal passe til din bil og dit kørselsbehov. Snak evt. med dit værksted om det, hvis du er i tvivl. En opringning koster ikke noget!

HUSK skal I køre i udlandet her til vinter, så er der krav om vinterdæk i flere lande.

Nyttige vintertips:

Hvis du vil undgå at blive frosset ude så husk at smøre bilens gummilister med silikone. Husk også at smøre låsene med låse-olie. I en mørk tid med masser af regn, slud, sne og salt på vejene, bliver det endnu vigtigere med klart udsyn. Her er viskerbladene et vigtigt sikkerhedsaspekt. Sørg for at de bliver skiftet, hvis de ikke er i topform og hold løbende øje med, at der er nok sprinklervæske på bilen. Og husk, at det skal være frostsikret vintersprinklervæske.

En vinterklargøring bør også altid omfatte olieskift, så motoren er klar til de første kolde morgener.

Aircondition (klimaanlæg) er ikke kun til varme sommerdage. Faktisk giver det også komfort og sikkerhed om vinteren. På våde dage affugter anlægget hurtigt og effektivt luften i kabinen, så de duggede ruder forsvinder, og udsynet kommer tilbage. Kort sagt; du bliver mere trafiksikker og får samtidig et bedre indeklima i bilen, når du kører med aircondition om vinteren.
Få dit værksted til at udføre et klimaservice

For at undgå rustdannelser er det vigtigt, at du vasker din bil regelmæssigt i vinterperioden. Saltet fra kørebanen er bl.a. med til at fremme rustdannelse, og for at hindre dette anbefales en undervognsbehandling

God tur!

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller