Kørelys og LED-kørelys

Den store forskel på de to kørelys er belysningen og farven af lyset, som kan give en markant bedre belysning af vejen, hvis man vælger LED frem for almindeligt kørelys.

Kørelys er små lygter, der oftest har hvidt glas og er monteret ved siden af blinklysene på en bil. Lyset kan bruges i dagtimerne i stedet for nærlys. Det har dog ikke et særlig stærkt lys, og kan derfor ikke bruges som erstatning for nærlys i mørke eller ved tågedannelse. Kørelys er det mest normale lys på bilerne i dag. Hver særlig opmærksom på at man på mange biler i dag, skal huske at tænde for lyset så Kørelyset og baglygterne tændes. 

LED lys står for Light-emitting-diode og er et fancy ord for at en ensretter diode og en transducer omsætter den elektriske energi til et smalt bølgelængdeinterval indenfor infrarødt, synligt eller nær-ultraviolet lys. LED-kørelyset energiforbrug er mindre end en tilsvarende lampe i et normalt kørelys, men afgiver det samme kraftige lys. Grundet den ultraviolette belysning, genkender man typisk LED-belysningen på sit meget hvide/blålige skær. Dette skær og form for belysning kan derfor også give en fornemmelse af at en bedre oplysning af vejen. 

LED-lys kan eftermonteres på de fleste biler, eller kan i dag tilkøbes som ekstraudstyr. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller