Hvad er en SUV?

SUV står for Sport Utility Vehicle, dette begreb anvendes ofte om en biltype der har ekstra meget frihøjde, bredde og er højere end en almindelig personbil. 

En SUV kombinerer en høj førerposition med en personbils smidighed og brændstoføkonomi. Bilerne kan ofte tilkøbes med mulighed for firehjulstræk. En SUV kombinerer trækkraften fra en PickUp med de praktiske egenskaber fra en stationcar. Det vil altså sige, at du får en bil med ekstra mange kræfter til at kunne trække, accelerere m.m. samtidig med at den kan bruges ganske praktisk som familiebil!

En SUV kendetegnes oftest ved at være ekstra robuste i udseendet, være ekstra høje i forhold til almindelige personbiler og have ekstra bredde på siderne. Der er ualmindelig god plads i bilen, med både højt til loft og mellem passagererne, og man finder oftest et stort bagagerum. De har oftest en større motor med lidt flere hestekræfter, og man kan ofte tilkøbe firehjulstræk. 

Der findes forskellige udgaver af SUV'er. F.eks kan man støde på B-SUV'er, som er mindre SUV'er, og oftest kaldet en kompakt SUV eller Cross-over. De er mindre i bredde og længde end almindelige SUV'er og har oftest et mere "rundet" tag, hvilket mindsker rummeligheden en smule. Eksempler på disse typer af SUV er f.eks. Toyota C-HR

2019 Rav4 Hybrid 03 1140X600

Se et stort udvalg af brugte SUV'er her:

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller