Toyota elbiler (BEV)

Toyota udvider med 100% elektriske biler

Siden 1997 har Toyota været på forkant med elektrificeringen af deres biler. Først med verdens første masseproducerede Hybridbil Prius, derefter med at udvide og udvikle Toyotas Hybridbiler. Nu er tiden kommet til at præsenterer 100% rene elbiler.  Elbilerne kører kun på el og skal derfor lades op, Toyota har en aftale med Clever, så man får en fordelagtig abonnementsordning. 

Toyota elbiler (BEV)

Toyota har indtil videre offentliggjort at de i kommende tid vil komme med fem elbiler. De vil alle blive bygget på Toyotas nye platform til elektriske biler, kaldet e-TNGA. Platformen bygger på grundlæggende principper om at forbedre dynamik og køreegenskaber, også er den samtidig særdeles fleksibel så den kan tilpasses en lang række biltyper. Det gør det muligt at variere bilmodellernes bredde, længde, akselafstand og højde. 

Fordele og ulemper ved Toyota elbiler

Fordele
  • Ingen emissioner
  • Automatgear
  • Støjsvag
*Afhængig af model og batteri
Ulemper
  • Ladetid*
  • Lille udvalg 
*Der kan tilkøbes hurtige lademuligheder

Rækkevidde og Solid State Batterier

Rækkevidden ligner lige nu de fleste andre på markedet*, men Toyota har annonceret at de i midten af 2020'erne vil introducere en helt ny type batteri, et såkaldt Solid State Batteri. Det skal være med til at revolutionere elbilerne. Det nye batteri bliver et højspændings, faststofbatteri, som vil give elbiler en længere rækkevidde og muligheder for at lade meget hurtigere. Der har været tale om Solid State i mange år, men nu har Toyota annonceret at de har fået det til at virke i praksis. Batteriet vil veje mindre og indeholde mere energi end nuværende lithium-ion batterier og være mere brandsikre. 

*Rækkevidden kan variere og er afhængig af forskellige faktorer og bilens konfiguration som f.eks. personlig kørestil, udstyr, rutens karakteristika, udvendig temperatur, varme / aircondition, præ-konditionering og batteriets tilstand. 

Ladeløsninger

For køre i din elbil skal bilen oplades med en ladestander i hjemmet, på tankstationer/ladestationer eller i nødstilfælde gennem en stikkontakt.* . Toyota er i partnerskab med Clever, som har en abonnementsaftale, som giver dig fordelagtige muligheder for opladning af din Plug-in Hybrid over hele landet - og derhjemme. Aftalen dækker en fast månedlig ydelse, og for den ydelse kan du lade ved over 1000 ladepunkter i Danmark, samt derhjemme - du løber aldrig tør for strøm.  Inkl. i aftalen er også opsætning af Clever ladeboks, dog ikke inkl. ladeboks da det afhænger af din aftale med forhandler. 

*Tilslutter du bilen en stikkontakt, så skal du altid have snakket med din elinstallatør først.

Ny Toyota

Skriv til et Bilhus

Bliv ringet op af et Bilhus

Find dit bilhus