Vælg den rigtige bilforsikring til jer

Der er mange forsikringsselskaber der tilbyder bilforsikring, vælg det der passer bedst

Når du skal have en ny bil er det et lovkrav, som det mindste at have en ansvarsforsikring på bilen. Når du privatleaser eller finansiere en bil, kan det dog være krav også at have en kaskoforsikring. Der er mange forsikringsselskaber der tilbyder bilforsikring. Oftest er det dog en god idé at kigge lidt efter og se hvilke bilmærker der har aftaler med de forskellige forsikringsselskaber, da der kan være visse fordele og goder ved at vælge samme forsikringsselskab. 

Prisen på en bilforsikring variere meget afhængig af forsikringsselskabet, bilens stand, bilens udstyrsbehov, kørselsbehov, din anciennitet som bilist og din alder.

Forskellen på Ansvarsforsikring og kaskoforsikring

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er lovpligtig og er samtidig den bilforsikring, som dækker færrest skader. Der udgives dagsbøder hvis en bil er registreret uden ansvarsforsikring. Af den grund er den også den billigste form for bilforsikring. Ansvarsforsikringen dækker kun skader som bilen og dens ejer laver på andre biler og dækker derfor ikke skader på bilen selv. 

Fordele

  • Den billigste forsikring
  • God forsikring til ældre biler med lavere værdi
  • Dækker skader på andre biler

Ulemper

  • Dækker ikke skader på bilen
  • Dækker ikke ved tyveri af udstyr i bilen

Kaskoforsikring

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men oftest så er det et krav hvis du vælger at finansiere eller lease en bil. Dette er fordi en kaskoforsikring også dækker bilen selv og dens skader, som andre end ejeren selv påfører. Derfor vil bilen også dækkes i tilfælde af ulykker, tyveri eller hærværk. 

Fordele

  • Bilens skader dækkes
  • Sikret mod tyveri og hærværk
  • Kombineret med ansvarsforsikring er både man selv og andre dækket. 

Ulemper

  • Lidt dyrere forsikring
OBS: Generel information - læs altid betingelserne i din egen aftale!

Hvordan opbygges anciennitet?

Anciennitet opbygges når du ejer og har en forsikring af en bil. Des mere anciennitet du har som bilist, des mindre betaler du typisk for din bilforsikring. Der er fordi at ancienniteten opbygges over et hvis antal år, samtidig med at du kører skadesfrit. Har du som bilist 4-5 års skadefri kørsel kan du typisk opnå en billigere bilforsikring, end en ny uerfaren bilist. Dette er fordi du hos forsikringsselskabet har i det antal år har kørt skadefrit og dermed optjent status som elitebilist.

OBS: Hos nogle forsikringsselskaber vægter alder over anciennitet, dette er fordi unge generelt fylder mere i skade statistikkerne end ældre. 

Find bilhus / værksted tæt på dig

Få en prisvurdering af din byttebil

Se et stort udvalg af brugte biler

Læs alt om aktuelle nye bilmodeller