AFTALE OM NYE MILJØZONER I STORBYER - TJEK OM DIN BIL MÅ KØRE I BYEN

En ny aftale mellem regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten, indfører skærpede miljøzoner i landets storbyer. Men må din bil køre i byen? Brug nedenstående værktøj til at tjekke.

GRØNNERE OG RENERE BYER

Med den nye aftale på plads, får kommunerne nu en ny række værktøjer til at forbedre luften i byerne. Den nye aftale byder bl.a. på skærpede miljøzoner, indførslen af nulemissionszoner og forbud mod ældre brændeovne. 

Et af formålende med at skærpe miljøzonerne, er så de nu også gælder for dieselpersonbiler uden partikelfilter. Det betyder at København, Århus, Odense og Frederiksberg kommune, nu kan beslutte om dieselpersonbiler skal have partikelfilter for at kunne køre i miljøzonerne. 

Personer med lavere indkomst for muligheden for at søge om tilskud til at montere partikelfilter, så de fortsat kan færdes i miljøzonerne. 

NULEMISSIONSZONER

Det er også enighed om at gøre det muligt for kommunerne, at etablere nulemissionszoner i udvalgte byområder. Det betyder at der som udgangspunkt ikke må gøre biler med traditionelle forbrændingsmotorer. Dog vil der være undtagelser for beboerne i området, eller dem der driver forretning i området.   

MÅ DIN BIL KØRE I MILJØZONERNE?

ET MERE MILJØVENLIGT ALTERNATIV?

Vi har et stort udvalg af muligheder til både privat og erhverv. Hvis du har brug for mere information er du mere en velkommen til at kontakte os. 

FIND DIN NÆSTE ERHVERVSBIL

 

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.