Verdenspremiere på elektrisk sportsvogn og SUV fra Toyota

Pressemeddelelse fra Toyota Danmark 25. oktober 2023

For nylig sendte Toyota en teaser ud for to fuldt elektriske konceptbiler - SUV'en FT-3e og sportsvognen FT-Se. Nu har de to konceptbiler haft verdenspremiere på Japan Mobility Show i den japanske hovedstad Tokyo, og Toyota afslører samtidig endnu flere billeder af de to elbiler, der skal give et indblik i en fremtid, hvor mobilitet er mere end blot et fysisk transportmiddel.

Toyota har netop haft verdenspremiere på to helt nye, fuldt elektriske konceptbiler ved Japan Mobility Show i Tokyo i Japan. De to elbiler skal give et indblik i en fremtid, hvor elektrificering og intelligens danner rammen om mobilitet og leverer mere end blot et fysisk transportmiddel men også en slags livsstilspartner, der er skræddersyet efter ens individuelle behov og værdier.

Der er først og fremmest tale om konceptbilen, FT-3e. Det er en SUV, der giver et bud på, hvordan næste generations elbil ser ud. Den futuristiske elbil byder på nye køreoplevelser og personlig tilpasning drevet af innovative teknologier. Bilen vil være tilsluttet dataskyen og løbende sende og modtage information om sig selv og sine omgivelser.

Det udvendige design er kantet og skarpt og kombinerer avanceret styling og æstestik med enkle linjer. Mest bemærkelsesværdigt er nok de store digitale displays, der strækker sig fra nederst på siden til øverst på fordørene med information, der bl.a. viser batteriets ladestand, indvendig temperatur i bilen og luftkvaliteten, når føreren nærmer sig bilen.

Toyota FT-3e

Toyota FT-Se

Intelligent elektrisk sportsvogn
Den anden fuldt elektriske konceptbil, der netop har haft verdenspremiere på Toyotas udstillingsstand ved Japan Mobility Show, er sportsvognen FT-Se. Ligesom FT-3e demonstrerer den, hvordan elektrificering og intelligens vil transformere fremtiden og tilbyde kunderne nye oplevelser.

 FT-Se deler flere hovedkomponenter med SUV'en FT-3e, og Toyotas motorsportsafdeling, GAZOO Racing, har også været inde over den sportslige elbil, der præges af flere GR-logoer både udvendigt og indvendigt. Det normale Toyota-logo er erstattet af GR-logoer på fronten og bagenden, mens tydelige GR-logoer på hver side og i navkapslerne på alle fire hjulfælge ikke efterlader nogen tvivl om bilens udviklingsmæssige ophav.

 Toyota har sat sig for at skabe en bil, der vokser med føreren gennem kontinuerlige softwareopdateringer. Et andet af flere fokusområder har været at sikre en bred og lav bil for optimal aerodynamik.

 Den fuldt elektriske sportvognskonceptbil viser også næste generations cockpit med intuitive kontrolmuligheder, som skal være med til at bidrage til en mere involverende køreoplevelse. Et særligt udformet racerrat, digitale skærme til højre og venstre for rattet samt et lavt placeret instrumentpanel sikrer samtidig ekstra godt udsyn for føreren. Samtidig fungerer nydesignede bløde områder ved benene som knæbeskyttere og beskytter mod stor G-påvirkning under kørslen.

ft3e_scene_9-1600x900.png
ft3e_interior_1-1600x900.png
ftse_studio_2.png
ftse_interior_7-1600x900.png
ftse_interior_3-1600x900.png

Der er endnu ingen informationer om de tekniske specifikationer på FT3-e og FT-Se, ligesom Toyota heller ikke har offentliggjort, hvornår endelige udgaver vil være at finde i butikkerne hos forhandlerne.