Toyota Corolla Cross får ny hybridmotor 

Pressemeddelelse

Det er ikke mere end tre måneder siden, at Toyota introducerede den helt nye SUV, Corolla Cross, der kan fås med firehjulstræk, og som er den første bil med Toyotas nye, femte generation hybridteknologi i form af en 2.0-liters hybridmotor med 197 hk. Nu er Toyota klar til at introducere endnu en hybridmotor til Corolla Cross – en helt ny 1.8-liters hybridmotor med 140 hk, der samtidig er med til at gøre startprisen for den populære model endnu lavere.

Toyotas seneste skud på SUV-stammen, Corolla Cross, der blev introduceret i Danmark for bare tre måneder siden, har allerede fra start taget danskerne med storm. Den er således her mod slutningen af januar allerede blandt de ti mest populære bilmodeller i landet.

Hidtil har man udelukkende kunnet bestille den rummelige og praktiske bil med en 2.0-liters hybridmotor med 197 hk med Toyotas nye, femte generation hybridteknologi. Men nu introducerer Toyota endnu en helt ny hybridmotor i Corolla Cross i form af en 1.8-liters hybridmotor med 140 hk.

Med den nye 1.8-liters hybridmotor appellerer Corolla Cross til endnu flere danskere og tilbyder en bil, der ikke bare er endnu mere brændstoføkonomisk, men også byder på mere plads i bagagerummet – hele 37 liter mere og dermed i alt 473 liter – grundet et anderledes hjulophæng end 2.0-liters-udgaven samt en endnu lavere pris.

Corolla Cross med 1.8-liters hybridmotor kan fås fra 344.990 kr., hvilket er 30.000 kr. mindre end udgaven med 2.0-liters hybridmotor. For den pris får man udstyrsudgaven Active, der byder på bl.a. 17” alufælge, fuld LED-lygtepakke, digitalt cockpit med 12,3” informationsdisplay og 10,5” multimedie touch skærm med cloud navigation med live opdatering af trafikken, bakkamera, 2-zonet klimaanlæg, læderrat med varme, trådløs Apple CarPlay samt den tredje og seneste generation af Toyotas avancerede sikkerhedspakke Toyota Safety Sense for blot at nævne en brøkdel af det omfattende standardudstyr.
Sikkerhedspakken rummer bl.a. automatisk nødbremse også for modkørende biler og for trafik i vejkryds, intelligent adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og overvågning af fører med nødstop.

Bil med mere stil
For 20.000 kr. mere får man endnu mere stil og udstyr med udstyrsudgaven Style, hvor bl.a. 18” alufælge, nøglefri adgang, mørktonede ruder bag, tagræling, trådløs opladning af mobil og dynamisk blinklys også frister.

En såkaldt Style Comfort udgave for yderligere 20.000 kr. tilføjer yderligere praktikalitet og sikkerhed med elektrisk bagklap, parkeringssensorer for og bag med bremsefunktion, overvågning af de blinde vinkler og advarsel for bagfra kommende trafik ved åbning af dør og for tværgående trafik.

Corolla Cross er trods navneslægtsskabet med verdens mest populære bilmodel nogensinde, Corolla, sin helt egen, selvstændige SUV-model og kan fås med enten forhjulstræk eller et intelligent firehjulstræk, som man genkender fra den lidt større Toyota RAV4. Firehjulstrækket kan dog udelukkende tilkøbes udgaven med 2.0-liters hybridmotor og koster 40.000 kr.

Den firehjulstrukne udgave af Corolla Cross leverer ligesom den forhjulstrukne udgave også samlet 197 hk, men her sidder en ekstra elmotor på bagakslen og sørger for at drive baghjulene efter behov som en ægte firehjulstrækker uafhængigt af benzinmotor og elmotor ved forakslen. Det er med til at sikre et bedre vejgreb og dermed også øge sikkerheden, når overfladen er glat eller ujævn.

Større end Toyota C-HR
Størrelsesmæssigt placerer Corolla Cross sig mellem RAV4 og crossoveren Toyota C-HR og er syv centimenter længere, seks centimeter højere og tre centimeter bredere end sidstnævnte. Dermed udmærker Corolla Cross sig altså ved at være en alsidig SUV, der passer perfekt til den aktive familie og til de, der ikke vil gå på kompromis med praktikalitet, nyeste teknologier, digitale løsninger og høj sikkerhed.

Toyota introducerede verdens første masseproducerede hybridbil for 25 år siden med modellen Prius, og siden da er der kørt milliarder af hybridkilometer. Med introduktionen af femte generation hybridteknologi forbedrer Toyota køreoplevelsen yderligere.

Accelerationen er nu gjort endnu mere lineær og forudsigelig, så bilens hastighed i højere grad matcher motorens omdrejningstal. Det er sket ved at justere forholdet mellem, hvor meget føreren træder på speederpedalen og hybridsystemets reaktion.

Det er med offentliggørelsen af priserne på Corolla Cross med den helt nye 1.8-liters hybridmotor muligt at bestille den hos autoriserede Toyota-forhandlere over hele landet. Toyota forventer, at de første biler med 1.8-liters hybridmotor lander i Danmark i det tidlige forår.