Fiat Mild Hybrid

Fiats milde Hybridbiler har både elmotor og forbrændingsmotor. 

En mild hybrid kører ikke på el, men har et lille el batteri, som kan drive det elektriske udstyr der er i bilen, som f.eks. Start / Stop systemet, Aircondition, Klimaanlæg m.m. 

De nye modeller kommer med en helt ny hybridmotor, der kombinerer en helt ny 3-cylindret 1.0-liters motor med et 12-volts BSG litiumbatteri. Den nye motor yder i alt 70 hestekræfter og kommer derfor til, at overgå den forhenværende 1,2 liters benzinmotor med 1 hestekraft. 

Fiat Hybridbiler (MHEV)

Fiats hybridbiler er dynamiske, smukke og rustikke. Den milde hybridteknologi består af et 12-volts BSG lithium batteri, der leverer energi og kraft til elektriske komponenter i bilen, blandt andet Start/Stop funktionen, klimaanlægget og touch-skærmen i bilen. Dette er med til at reducere energiforbruget med op til 20% ift. forhenværende benzinmotor.

*Procentsatser er vejledende og afhænger af kørselsadfærd, bilmodel og mærke.

Fordele og ulemper ved Fiat Mild Hybrid

Fordele
  • Ikke lige så brændstofeffektiv, som en almindelig Hybrid
  • Forbedringer i udslippet af kuldioxid ift. tilsvarende benzinmotor
  • Køredynamiske fordele hvor f.eks. start/stop respondere hurtigere og mere smidigt
  • Skal ikke oplades, batteriet oplader sig selv under kørsel
Ulemper:
  • Kan ikke køre på ren el
  • Har ikke som standard automatgear

Se hvordan batteriet hjælper motoren i Fiat Mild Hybrid

Fiats Milde Hybrid funktioner

E-kørsel:

Når du motorbremser eller decelerere i gear vil hybridsystemets litium-ion batteri bliver opladt af overskydende energi, der ellers normalt ville gå tabt.

E-opremsning:

Under opremsning vil overskydende energi yderligere være med til at genoplade batteriet hver gang der trykkes på bremsepedalen.

E-assistent:

Under en rolig acceleration ved lave omdrejninger, vil hybridsystemet give forbrændingsmotoren energi til at øge drejningsmomentet. Det hjælper med at optimere forbruget af benzin ved kontinuerlig brug. Aktiveringen af e-assistent systemet vises ved at man i displayet kan se to blå linjer der giver energi.  

Genstart ved hjem af Hybridsystemet:

Hybridsystemet giver en mere effektiv Start&Stop funktion. Hybridsystemet hjælper med blidt at genstarte forbrændingsmotoren når bilen står stille og Start&Stop funktionen slukker for forbrændingsmotoren. Det øger komforten under kørslen, specielt i tilfælde af gentagne sluk og genstart af motoren, som f.eks. oftest sker ved bykørsel.

Udvidet Start & Stop:

Ved fart under 30 km/t vil en advarsel i instrumentpanelet fortælle, at der er mulighed for at skifte gear til neutralt gear for at slukke forbrændingsmotoren. For at genstarte motoren igen vises en advarsel om at aktivere det gear, der er angivet på displayet i instrumentbrættet.

Oftest stillede spørgsmål om mild Hybrid

Hvad er funktionen af batteriet i Fiats Hybridmotorer?

Litium-ion batteriet i Fiat Hybridmotorer er det element der er med til at akkumulerer energi til når der er behov for den. Batteriet oplades under kørslen ved deceleration og når der bremses, efterfølgende vil bilen gemme og bruge energien når der skal accelereres, når motoren skal startes eller når der bruges Start&Stop.

Hvorfor ser jeg sjældent mit batteri fuldt opladt?

Systemet er designet for at opnå det mest optimale stadie for at spare på brændstof og reducere CO2-udledninger. Det område hvor der er den største effektivitet fra litium-ion batteriet, er når dens opladte niveau ligger lige i midten, og derfor under 100%. Hvis du konstant har et batteri-niveau omkring midten, så er det en god indikation i at du som fører har et godt kørselsmønster, som passer perfekt, så Hybridsystemet kan fungere optimalt.  

Se aktuelle Fiat Kampagner her

Ny Fiat

Skriv til et Bilhus

Bliv ringet op af et Bilhus

Find dit Bilhus