Stellantis annoncerer den nye Fiat Professional Scudo og den nye Fiat Ulysse

Begge modeller vil være tilgængelige med forbrændingsmotor, og i den nye 100% elektriske version (Battery Electric Vehicle)

Stellantis annoncerer lanceringen af ​​en ny generation af køretøjer, der er ved at gå i produktion på den historiske Stellantis-fabrik i Hordain, nær Valenciennes i det nordlige Frankrig. Den ene er en Fiat minivan; den anden er en Fiat Professional.

De to nye modeller vil være tilgængelige i både ICE (Internal Combustion Engine) og 100 % elektrisk (Battery Electric Vehicle) versioner. Forbrændingsmotorerne vil være dieseldrevne, parret med en manuel eller automatisk gearkasse. Det lette erhvervskøretøj kommer i tre konfigurationer - Van, Combi og Cab med platform. Begge køretøjer er også baseret på EMP2-platformen, hvis modulære karakter gør det muligt at opfylde specifikke behov, på forskellige markeder, ved at tilpasse sig meget forskellige modeller og segmenter. Samme platform bruges også til Peugeot Expert- og Traveller-modellerne, til Citroën Jumpy og SpaceTourer og til Opel/Vauxhall Vivaro og Zafira Life.

På vej tilbage til den franske side er de to italienske mærker, der skabte nogle af deres mest berømte modeller dér: high-end Fiat Ulysse MPV, produceret mellem 1994 og 2002, og Fiat Scudo erhvervskøretøj, fremstillet fra 1996 til 2016. Åbnet. i 1992, som et resultat af det historiske joint venture i 1978 mellem de daværende Fiat- og PSA-koncerner, vil industrikomplekset være 'vuggen' for de to nye Fiat- og Fiat Professional-modeller.

Den nye Fiat- og Fiat Professional-generation er derfor et svar på den igangværende overgang til emissionsfri mobilitet. Specifikt med den stigende brug af lette erhvervskøretøjer i byområder – delvist på grund af den øgede efterspørgsel efter online leveringstjenester, vil disse køretøjer yde et væsentligt bidrag til at reducere emissionerne i byer. På samme måde vil versionerne med passagertransport gøre det muligt for familier at nyde en aktiv livsstil, der drager fordel af innovative højteknologiske enheder, ekstraordinære niveauer af komfort og plads i toppen af ​​deres segment og avancerede sikkerhedsfunktioner.

Ordrer på Fiat Professional Scudo vil åbne i de vigtigste lande mellem slutningen af ​​dette år og begyndelsen af ​​næste, mens Fiat Ulysse vil være tilgængelig i første kvartal af 2022.

Vil du vide mere om Fiat Professional 

Af Simon van der Stelt, simon.stelt@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.